3 april 2007
 

Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter viert 60e verjaardag

Autozine
3 april 2007 | De Volkswagen Transporter viert dit jaar zijn 60e verjaardag en daarom verzorgt Pon's Automobielhandel op 21 april aanstaande het 60 Jaar Transporter Festival op het campingterrein van Walibi World in Biddinghuizen. Eigenaars van een (klassieke) Transporter kunnen gratis deelnemen aan de feestelijkheden en ook liefhebbers mogen zonder entree te betalen naar binnen.
 

Het 60 Jaar Transporter Festival vindt plaats op het uitgestrekte campingterrein naast het bekende pretpark in Biddinghuizen (Flevoland). Op 21 april zijn hier alle Volkswagen Transporters (van T1 tot en met T5) welkom. Deelnemers dienen zich van te voren in te schrijven via de site www.60jaartransporter.nl. Deelname is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en dus geldt: vol is vol. Voor Transporter-eigenaren die op 20 april aankomen, bestaat de mogelijkheid om een plaatsje op de Volkswagen Camping te reserveren. Ook dit kan via de speciale site. Bezoekers zonder Transporter hoeven zich niet aan te melden. Zij kunnen ook gratis naar binnen, maar betalen wel zeven euro parkeergeld.

Volkswagen Transporter

Het programma van het festival is uitgebreid en feestelijk. Het Volkswagen Village is het epicentrum van alle activiteiten. Daar vindt de Volkswagen Markt, met exclusieve hebbedingetjes plaats en er is continu live muziek. Daarnaast zijn er technische servicepunten en alle Transporters mogen hun snelheid tonen in de sprintwedstrijd. Uiteraard is er ook een Concours waar wordt bepaald wat de mooiste Transporter van het land is. De uittocht op zondagmiddag is een evenement op zich: alle Transporters verlaten het terrein dan voor de Transporter Tocht.

De 60e verjaardag van de Transporter heeft een nadrukkelijk Nederlands tintje. Ben Pon maakte op 23 april 1947 namelijk in zijn agenda een eerste schets van wat later de Volkswagen Transporter zou worden; het meest succesvolle bestelbusje ter wereld. Het is dan ook geen toeval dat Volkswagen dit jaar ook viert dat het 60 jaar in Nederland is vertegenwoordigd.

Volkswagen Transporter