13 mei 2015
Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter

Volkswagen toot Bulli met 530 pk op Worthersee

Autozine
13 mei 2015 | Volkswagen Bedrijfswagens heeft een bijzondere primeur op de 31e editie van het Wörthersee-evenement (13-16 mei): een Transporter T1 uit 1962 met 390 kW/530 pk, inclusief de technologie om dit vermogen adequaat op het wegdek over te brengen. Ook de luxe Multivan Generation SIX debuteert op het evenement voor sportieve Volkswagen-merken. Hij combineert sportiviteit en nostalgie. De ‘SIX' komt ook naar Nederland.
Wittebrug

De Bulli 'race-taxi' is een project van de Zwitserse carrosseriebouwer Fred Bernhard. Hij wilde laten zien wat er met een klassieke Bulli mogelijk was. Hij gebruikte een verroeste Volkswagen Transporter T1 uit 1962 als basis. Uiteraard werd het koetswerk opgeknapt en daarnaast kreeg de Bulli de luchtgekoelde boxermotor van de Porsche 993 Bi-Turbo. Deze levert een vermogen van 390 kW/530 pk en een koppel van 757 Nm en is gekoppeld aan de zesversnellingsbak van de Porsche 996 GT3.

Volkswagen Transporter

De stuurinrichting en de remmen komen eveneens van Porsche. De driedelige 18-inch racewielen zijn van BBS. Ondanks alle aanpassingen weegt de Bulli 'race-taxi' maar 1.500 kg. Tegenover elke kW staat een gewicht van slechts 3,8 kg en dus zijn de prestaties indrukwekkend. Het heeft zes jaar geduurd om de 'race-taxi' te bouwen.

Volkswagen Transporter

Een andere primeur is de Multivan Generation SIX op basis van de nieuwe T6-lijn. Met zijn two-tone kleurstelling en de 18-inch lichtmetalen wielen van het type 'Disc' geeft hij een knipoog naar zijn voorgangers van de eerste generatie (T1).

Volkswagen Transporter

De nostalgische accenten gaan samen met moderne, sportieve technologie. Zo heeft hij de 150 kW/204 pk sterke TDI en adaptieve onderstelregeling (DCC). De standaarduitrusting is omvangrijk met onder meer LED-hoofdverlichting, LED-achterlichten en mistlampen vóór met bochtverlichting. Het interieur is weldadig met standaard verwarmde stoelen, tweekleurige Alcantara bekleding en Climatronic airconditioning. Heel praktisch zijn de parkeerhulp vóór en achter, Side Assist met elektrisch inklapbare spiegels, de adaptieve cruise control (ACC) en Radio Composition Media. Specifieke afwerkingsdetails en kleuraccenten zorgen voor extra cachet. De luxe Multivan Generation SIX met plaats voor zeven personen komt later dit jaar naar Nederland. De prijs is nog niet bekend.

VW Transporter als 70 EditionVW Transporter als 70 Edition
6 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum