4 februari 2016
Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Nieuwe Volkswagen Tiguan ook als Connected Serie

Autozine
4 februari 2016 | In Januari gaf Volkswagen het startschot voor de voorverkoop van de nieuwe Tiguan, die in mei in Nederland arriveert. Deze SUV van Volkswagen is nu ook leverbaar als Connected Series met de nadruk op connectiviteit.
 

De Tiguan Connected Series is gebaseerd op de Comfortline en biedt het allerlaatste op het gebied van connectiviteit, waaronder de Mijn Volkswagen app, en Apple Carplay via Car-Net 'App-Connect'.

Volkswagen Tiguan

Daarnaast is de Tiguan Connected Series standaard voorzien van opties zoals het Executive pakket (met onder andere het navigatie-, radio en multimediasysteem 'Discover Media', diefstalalarm en Bluetooth telefoonvoorbereiding), digitale radio-ontvangst (DAB+) en spraakbediening van media (Voice Control). Zaken als dakreling in chroom, parkeersensoren voor en achter en lichtmetalen velgen worden eveneens standaard meegeleverd.

Net als de andere Connected Series-modellen is ook deze Tiguan standaard uitgerust met de  Mijn Volkswagen module. Met de bijbehorende, multifunctionele Mijn Volkswagen app 'connect' de bestuurder zijn Volkswagen met zijn smartphone. Met de Think Blue-score bijvoorbeeld krijgt zuinig rijden een totaal nieuwe invulling. De Mijn Volkswagen app is ook geschikt voor het bijhouden van de rittenadministratie. Tevens waarschuwt hij via de smartphone voor niet afgesloten portieren. Het Bewegings Alert geeft direct een melding zodra de auto wordt verplaatst of de deuren worden ontgrendeld, bijvoorbeeld in het geval van diefstal. De app biedt ook de mogelijkheid om op afstand na te gaan of de auto op de handrem staat.

Dankzij de locatievoorziening is exact te zien waar de geparkeerde auto zich bevindt, zodat hij altijd terug te vinden is. Tegelijkertijd geeft hij ook een digitaal 'tikje op de schouder' bij bijvoorbeeld een lage accustand of wanneer een onderhoudsbeurt zich aandient of als het tijd is voor een APK.

Volkswagen Tiguan

De Tiguan Connected Series staat vanaf mei bij de Nederlandse Volkswagen-dealers en is daar inmiddels te bestellen. Prijzen beginnen bij 31.590 euro (1.4 TSI 92 kW/125pk). Als diesel is deze Tiguan er vanaf 37.290 euro (2.0 TDI 81kW/110pk). Er is een Tiguan vanaf 28.790 euro.