10 september 2009
Volkswagen Golf Variant (2007 - 2013)

Volkswagen Golf Variant (2007 - 2013)

Volkswagen Golf Variant krijgt nieuw gezicht

Autozine
10 september 2009 | Vanaf vandaag, 10 september, is de vernieuwde Volkswagen Golf Variant bestelbaar vanaf € 21.350,-. Dit is de vierde carrosserievariant van de zesde generatie Golf. De nieuwe Golf Variant is voorzien van het DNA van de nieuwste Golf. Hij volgt niet alleen diens techniek en uitrusting, maar heeft nu ook het gezicht van de nieuwe Golf: de strakke, horizontale koplampunits met de brede, zwarte grille, en een tweede horizontale luchtinlaat onder de voorbumper.
 

De Golf Variant wordt in drie uitvoeringen geleverd: Trendline, Comfortline en Highline. De laatste vervangt de vroegere Sportline als topversie. Tot de standaarduitrusting van de Golf Variant behoren onder meer airconditioning, ESP, dagverlichting, dakrails, elektrisch bedienbare zijruiten, zes airbags en een in ongelijke delen neerklapbare achterbank.

Volkswagen Golf Variant (2007 - 2013)

De vernieuwde Golf Variant is leverbaar met keuze uit vier benzine- en twee dieselmotoren, die alle voldoen aan de strenge Euro 5-norm. De basismotoren zijn de 1,4 liter en de 1,6 liter benzinemotoren met benzine-inspuiting, die goed zijn voor 59 kW/80 pk (energielabel B) respectievelijk 75 kW/102 pk (energielabel C). De andere twee zijn direct ingespoten TSI-motoren met turbo en een cilinderinhoud van 1,4 liter. Het gemiddeld verbruik bedraagt 6,3 liter per 100 km voor de 90 kW/122 pk-versie (energielabel A) en 6,4 liter per 100 km voor de 118 kW/160 pk-variant (energielabel B). Dat is globaal gelijk aan het verbruik van de basismotor.

Helemaal nieuw in de Variant is de 77 kW/105 pk sterke TDI-motor met common-rail-inspuiting en een energielabel A. Net als de grotere 2,0 litermotor maakt deze 1,6 liter viercilindermotor stoot hij slechts een geringe hoeveelheid schadelijke stoffen uit. De 1,6 liter TDI-versie gebruikt gemiddeld 4,5 liter brandstof per 100 kilometer en laat een CO2-uitstoot van 119 g/km noteren. Ten opzichte van het voorgaande model (met een verbruik van 5,2 liter per 100 kilometer) is dat een significante verbetering.

Volkswagen Golf Variant (2007 - 2013)

De twee sterkste benzinemotoren (TSI, 90 kW/122 pk en 118 kW/160 pk) en de beide turbodiesels met common-railinspuiting (TDI met 77 kW/105 pk en 103 kW/140 pk) kunnen worden besteld met de optionele automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling.

De gefacelifte Volkswagen Golf Variant is aan de voorzijde onmiddellijk te herkennen als een Golf van de zesde generatie. Hij heeft de horizontale lijnen van de nieuwe bumper, grille en koplampen én hij is voorzien van de motorkap van de nieuwste Golf. Vanaf de Comfortline zijn chroomaccenten aangebracht in de grille en in de lager geplaatste luchtinlaat. De topversie, de Highline, is van chroomaccenten bij de mistlampen voorzien. Aan de achterzijde is de Golf Variant te herkennen aan de nieuw ontworpen lichtunits en bumper. De TDI- en TSI-versies zijn ook herkenbaar aan de uitlaten die niet langer verborgen zijn door de bumper. De Golf Variant is ook voorzien van nieuw ontworpen wielen.

Volkswagen Golf Variant (2007 - 2013)

Het driespaaksstuur dat voor het eerst in de Passat CC is toegepast, wordt ook in de Golf Variant gemonteerd. Verdere overeenkomsten met het interieur van de andere Golf-versies zijn de bedieningsknoppen van de airconditioning en de bekledingstoffen. Comfortverhogende voorzieningen zoals MP3-herkenning, de Bluetooth-carkit, het navigatiesysteem en het audiosysteem zijn overgenomen uit de andere Golf-versies. Nieuw voor de Golf Variant zijn handige hulpsystemen als ParkAssist en RearAssist (achteruitrijcamera).

De vernieuwde Golf Variant staat op 22 oktober bij de dealer. Hij is per direct bestelbaar.

Volkswagen Golf Variant (2007 - 2013)