23 februari 2011
Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen onthult Golf Cabriolet

Autozine
23 februari 2011 | Volkswagen presenteert de nieuwe Golf Cabriolet tijdens de Autosalon van Genève (3 tot en met 13 maart). De open vierzitter is als vanouds voorzien van een stoffen kap en heeft een innovatieve elektrohydraulische bediening die het dak binnen 9,5 seconden volledig automatisch kan openen.
 

De nieuwe Volkswagen Golf Cabrio behoort volgens de fabrikant tot de stilste cabriolets van dit moment. Die stilte is mede te danken aan het nieuwe stoffen cabriodak, dat op diverse manieren is verbeterd. Het is standaard voorzien van hydraulische bediening, waardoor de kap van de Golf buitengewoon snel kan worden geopend. Zowel openen als sluiten is mogelijk terwijl wordt gereden met een snelheid tot 30 km/uur.

Volkswagen Golf Cabrio

Het ontwerp van de nieuwe Golf Cabrio is weliswaar gebaseerd op dat van de gesloten driedeurs Golf, maar toont een eigen karakter met een andere achterkant, een lagere daklijn en een vlakker liggende voorruit. Led-achterlichten zoals die ook in de GTI worden geleverd, zijn standaard op de Cabrio. Andere standaard veiligheidsvoorzieningen zijn de automatische rolbeugel, hoofdairbags, zijairbags, knieairbag voor de bestuurder en Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP).

Bij introductie zijn de zes direct ingespoten turbomotoren met vermogens van 77 kW/105 pk tot 155 kW/210 pk. Vier versies met benzinemotor (TSI) en één met dieselmotor (TDI) kunnen worden geleverd met DSG-transmissie met dubbele koppeling, en drie motoren zijn leverbaar met BlueMotionTechnologies. De 1.2 TSI met 105 pk en BlueMotionTechnologies komt dankzij zijn CO2-uitstoot van 137 g/km in aanmerking voor '20% bijtelling'.

Volkswagen Golf Cabrio