5 juni 2009
Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Pick-up van Volkswagen heet Amarok

Autozine
5 juni 2009 | De nieuwe pick-uptruck van Volkswagen krijgt de naam Amarok. In het najaar wordt de Amarok in Zuid-Amerika onthuld. De Europese marktintroductie staat gepland voor de zomer van 2010. Met de Amarok wil Volkswagen een wereldmarkt betreden waarop vooral Japanse merken domineren. De Amarok wordt gebouwd in de Volkswagen-fabriek in Buenos Aires, Argentiniƫ.
 

"Amarok" komt uit de taal van de Inuit-eskimo's in Noord-Canada en Groenland en betekent "wolf". De wolf staat bij de Inuit bekend als "koning van de wildernis" door zijn kracht en uithoudingsvermogen. De naam kan in het Spaans en Portugees, de talen die gesproken worden in belangrijkste beoogde markten van de auto, Argentinië en Brazilië, ook vertaald worden als "hij houdt van stenen".

Volkswagen Amarok

De Amarok is de eerste pick-up van dit formaat die door een Europese autofabrikant gemaakt wordt; de concurrentie bestaat voornamelijk uit Aziatische merken. Met de komst van deze pick-up truck krijgt Volkswagen toegang tot een geheel nieuw marktsegment voor het merk.

De Volkswagen Amarok is een geheel nieuw ontwikkeld model en wordt geïntroduceerd als een pick-up met een dubbele cabine en vierwielaandrijving. Een uitvoering met een enkele cabine volgt later. Behalve een robuust chassis krijgt de pick-up efficiënte motoren en een duidelijk herkenbaar Volkswagen-gezicht. De auto zal aangedreven worden door de nieuwste krachtige en tevens zeer efficiënte common-rail turbodieselmotoren (TDI) van Volkswagen. Het brandstofverbruik en de uitstoot van de Amarok moeten de laagste zijn in het pick-upsegment.

Volkswagen Amarok