3 november 2011
Volkswagen Passat CC
Nieuws

Volkswagen Passat CC

VW onthult vernieuwde Passat CC

3 november 2011 - Op de autotentoonstelling van Los Angeles, van 18 tot 27 november, presenteert Volkswagen de vernieuwde CC. De opvolger van de Passat CC kenmerkt zich door diverse uiterlijke en technische wijzigingen en de beschikbaarheid van geavanceerde assistentiesystemen. Elke CC heeft standaard vermoeidheidsherkenning en bi-xenon verlichting. De vierdeurs coupé is te bestellen vanaf de jaarwisseling. De levering start aan het eind van het eerste kwartaal 2012.

De vierdeurs Volkswagen CC behoudt zijn coupé-lijn. Het front is nu volledig in lijn met het actuele Volkswagen design-DNA. Vooral de nieuwe grille, bi-xenon koplampunits en de markante bumpers springen in het oog. De achterzijde valt op door nieuwe LED-achterlichtunits.

Volkswagen Passat CC

De Volkswagen CC wordt standaard geleverd met twee individuele zitplaatsen achterin. Optioneel is hij er ook met een achterbank voor drie personen. Elk model heeft standaard sportstoelen vóór. Tot de standaarduitrusting behoren verder: bi-xenon hoofdverlichting, dagrijverlichting, een sportonderstel, Dynamic Chassis Control (vanaf 170 pk/125 kW), 17-inch lichtmetalen wielen en een RCD 510 Radio-CD-systeem.

Standaard zijn zes airbags en vermoeidheidsherkenning. Als dit systeem vaststelt dat de bestuurder vermoeid raakt, volgt via visuele en akoestische signalen het advies pauze te nemen. Daarnaast is er een brede keus uit comfort- en veiligheidsverhogende assistentiesystemen zoals Side Assist Plus inclusief rijbaanassistent, Dynamic Light Assist, Park Assist 2.0, verkeersbordenherkenning en Adaptieve Cruise Control met Front Assist en City Emergency Braking. Ook Easy Open is nu leverbaar. Bij CC-modellen die zijn uitgevoerd met Easy Open volstaat een voetbeweging onder de achterbumper om de achterklep te openen.

De 2.0 TDI-motoren met 140 pk/103 kW en 170 pk/125 kW hebben standaard een start/stop-systeem en regeneratie van remenergie. Dit leidt tot een gemiddeld verbruik van één liter diesel op 21,3 km (4,7 l/100 km; CO2: 125 g/km) voor de 2.0 TDI met 140 pk en standaard zesbak. De CC BlueTDI tot slot beschikt over een 140 pk sterke 2.0 TDI-motor met geavanceerde SCR-katalysator die nu al aan de Euro6-emissienorm voldoet.

Volkswagen Passat CC

Het gamma benzinemotoren omvat direct ingespoten viercilinders met 160 pk/118 kW en 210 pk/155 kW. De topversie beschikt over een 300 pk/220 kW sterke direct ingespoten V6. Deze wordt standaard geleverd in combinatie met de DSG-transmissie met dubbele koppeling en 4Motion permanente vierwielaandrijving.

De vernieuwde Volkswagen CC is te bestellen vanaf de jaarwisseling. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. De levering start aan het einde van het eerste kwartaal 2012.