20 september 2016
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen maakt prijs van Golf GTI Clubsport S bekend

Autozine
20 september 2016 | De Golf GTI Clubsport S, de 228 kW/310 pk sterke super-GTI, geniet een grote belangstelling. Nog vóór de officiële marktintroductie is een groot deel van alle voor ons land bestemde exemplaren verkocht. De prijs bedraagt 50.390 euro.
 

De Golf GTI Clubsport S, de sterkste productie-Golf GTI tot nu toe waarmee Volkswagen het 40-jarig bestaan van de Golf GTI viert, wordt in een gelimiteerde oplage van 400 exemplaren geproduceerd. De Nederlandse belangstelling voor deze exclusieve GTI is groot en inmiddels zijn de meeste van de 10 voor Nederland beschikbare exemplaren, nog voordat deze topsporter in het najaar op de markt komt, verkocht.

Volkswagen Golf

De Golf GTI Clubsport S deelt zijn DNA met de Golf GTI TCR raceauto. Naast het vermogen van 228 kW / 310 pk betekent dit dat de Clubsport S een tweedeurs tweezitter is: om gewicht te besparen heeft hij onder andere geen achterbank. Het EU-gewicht van de auto bedraagt 1.285 kg. De gewicht-vermogenverhouding komt daarmee op 4,15 kg / pk; een waarde van sportwagenniveau. De vanafprijs van deze Volkswagen, die vandaag bekend is gemaakt, bedraagt 50.390 euro.

Dankzij die aanpassingen sprint de Golf GTI Clubsport S in 5,8 seconden van 0-100 km/u en bedraagt zijn topsnelheid 265 km/u. Met een recordtijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nürburgring is deze GTI bovendien de snelste voorwielaangedreven productieauto op het circuit. De Golf GTI Clubsport S heeft een speciale Nürburgring-stand voor het onderstel, waarbij de adaptieve chassis controle (DCC) ook de karakteristiek van de motor en de besturing én de uitlaatgeluid afstemt op circuitgebruik.