27 mei 2013
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

VW Golf nu ook als R Line

Autozine
27 mei 2013 | De nieuwe Volkswagen Golf is er nu als R Line. Daarmee krijgt de Auto van het Jaar 2013 een extra sportief tintje. Zo zorgt het verlaagde sportonderstel voor een steviger weggedrag. Natuurlijk zijn ook het uiterlijk en het interieur sportief aangekleed. De Golf R Line is er vanaf 26.795 euro.
 

De Golf R Line combineert sportiviteit met luxe. Het uitgangspunt is namelijk de Golf Highline en dat is de topuitvoering van de reeks. De uitrusting daarvan wordt aangevuld met een verlaagd (-15 mm) sportonderstel. De sportieve aanblik wordt verzorgd door 17-inch lichtmetalen wielen (type Salvador - 18-inch tegen meerprijs), R Line-dakspoiler en -skirts, R Line-bumpers (achter met diffuser) en een grille in hooglans zwart.

Volkswagen Golf

De sportstoelen zijn gedeeltelijk bekleed met een hightech microvezel. De bestuurder houdt grip op de zaak door een met leer bekleed driespaaks multifunctioneel sportstuur (bij DSG met schakelpaddles) en aluminium pedalen. De sportiviteit komt ook terug in details. Zo dragen de instaplijsten het R Line-logo en bij het starten verschijnt dat logo op het opstartscherm van de radio. Diverse stiknaden hebben een contrastkleur. De decorlijsten in Black Lead Grey zijn speciaal voor de R Line ontworpen.

De R Line-uitvoering heeft een meerprijs van 2.705 euro ten opzichte van een Golf Highline.

Volkswagen Golf

De Golf R Line is er met keuze uit drie benzinemotoren en twee TDI's. De vermogens variëren van 77 kW/105 pk tot 110 kW/150 pk. Evenals de reguliere Golf-uitvoeringen zijn vrijwel alle R Lines 20%-modellen bij zakelijk gebruik.