21 oktober 2013
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

VW Golf krijgt Car-Net online diensten

Autozine
21 oktober 2013 | De Golf is vanaf nu leverbaar met Volkswagen Car-Net online diensten. Daarmee is bijvoorbeeld real time verkeersinfo beschikbaar. Ook kan de bestuurder zich beter oriƫnteren dankzij Google Street View en Google Earth-weergave. Online zoeken naar points of interest behoort eveneens tot de mogelijkheden.
 

Car-Net was al leverbaar op de Volkswagen Golf GTI en GTD. Het is er nu ook voor de overige motoriseringen van de Golf, inclusief  de Golf Variant, vanaf het uitrustingsniveau Highline.

Volkswagen Golf

Voor veelrijders is de real time verkeersinfo binnen Car-Net erg aantrekkelijk. Deze wordt continue ververst en is zeer fijnmazig door geanonimiseerde data van mobiele telefoons, smartphones met navigatie en online navigatiesystemen. Ook wordt informatie gebruikt van verkeerscentrales. Bij een file of wegversperring adviseert het systeem automatisch een alternatieve route. In Car-Net is een online zoekfunctie inbegrepen: points of interest zijn supersnel te vinden. Daarbij wordt handige informatie getoond als de openingstijden van een museum of parkeergarage.

Alle informatie binnen Car-Net wordt zichtbaar gemaakt op het 20,3 cm grote centrale display. De weergave op het scherm is zeer helder dankzij satellietbeelden van Google Earth. Door de eveneens zeer realistische beelden van Google Street View (360 graden panoramaweergave) kan de bestuurder zich beter oriënteren.

Car-Net is voor een meerprijs van 93 euro te bestellen in combinatie met het Discover Pro-navigatiesysteem en telefoonvoorbereiding Premium. De looptijd van de online services is drie jaar. De koper dient zelf een data-abonnement af te sluiten bij een mobiele provider, of een duplicaat te maken van de eigen simkaart.