29 maart 2019
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf bestaat 45 jaar

Autozine
29 maart 2019 | De Volkswagen Golf, de meest succesvolle auto van Europa, is 45 jaar oud. De productie van het succesnummer begon officieel op 29 maart 1974 in de fabriek in Wolfsburg. Niemand bij Volkswagen kon toen vermoeden dat de opvolger van de legendarische Kever wereldwijd meer dan 35 miljoen keer zou worden verkocht. Sinds de start van de productie 45 jaar geleden heeft elke 41 seconden iemand ergens ter wereld een nieuwe Golf besteld, gemiddeld zo'n 780.000 auto's per jaar.
 

De Golf is het hart van Volkswagen, aldus Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer van Volkswagen. "Hij staat als geen andere auto voor vooruitgang en technologie. In de Golf werd veiligheidstechnologie bijvoorbeeld voor miljoenen mensen voor het eerst betaalbaar. Zeven generaties lang heeft de Golf het merk Volkswagen ook geholpen om zich te ontwikkelen tot één van de belangrijkste autofabrikanten ter wereld."

Volkswagen Golf

Dr. Stefan Loth, plantmanager Volkswagen Wolfsburg: "In 1974 stonden onze medewerkers voor de uitdaging om de overstap van de traditionele Kever naar de innovatieve Golf te maken. Sindsdien hebben we de productieprocessen in onze hoofdvestiging in Wolfsburg verder ontwikkeld en bouwen we daar nu niet alleen de Golf, maar ook de e-Golf, de Golf GTE, de Golf Sportsvan, evenals drie andere modellen."

Belangrijke data Volkswagen Golf I:

  • 29-03-1974 Eerste Golf loopt van de band - start van de serieproductie
  • 08-07-1974 De Golf staat in de showrooms van de Volkswagen-dealers
  • 05-08-1974 De eerste klanten krijgen de nieuwe Golf uitgeleverd