6 december 2012
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen Golf

Autozine
6 december 2012 | De nieuwe Volkswagen Golf is door Euro NCAP met vijf veiligheidssterren onderscheiden. Daarnaast kreeg de Golf vier Euro NCAP Advanced Awards voor integrale veiligheidsinnovaties. Deze prijzen gingen naar Lane Assist, Front Assist, de proactieve inzittendenbescherming PreCrash en niet te vergeten Multi Collision Brake, dat standaard is op alle Golf-modellen.
 

Het European New Car Assessment Programme beoordeelt het complete veiligheidspakket van auto's. De nieuwe Golf biedt volgens het onderzoeksinstituut een zeer compleet veiligheidspakket. De vijfsterrenwaardering behaalde hij door hoge procentuele scores op inzittendenbescherming (94%), kinderbescherming (89%), voetgangersveiligheid (65%) en assistentiesystemen (71%).

Volkswagen Golf

Naast de vijfsterren-score was de Golf goed voor vier Euro NCAP Advanced Awards. Dit zijn onderscheidingen voor nieuwe technologieën die de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers aantoonbaar vergroten. Een eerste award was er voor het unieke Multi Collision Brake. Dit zorgt voor automatisch afremmen na een botsing. Dit beperkt het risico op 'doorschieten' en daarmee een vervolgaanrijding.

Ook de proactieve inzittendenbescherming PreCrash werd onderscheiden. PreCrash 'herkent' gevaarlijke situaties, spant de gordels aan en sluit ramen en schuifdak. Een derde prijs was er voor Front Assist, dat kop-staartbotsingen kan voorkomen of de gevolgen ervan kan beperken. Lane Assist tenslotte helpt de bestuurder op de juiste rijbaan te blijven.

Volkswagen Golf

Naast de systemen die een Award ontvingen, is de Golf standaard uitgerust met ABS en het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP. Daarnaast zijn ook adaptieve cruise control met afstandsregeling, City Emergency Braking en vermoeidheidsherkenning leverbaar.