4 maart 2013
Volkswagen Golf Variant

Volkswagen Golf Variant

Volkswagen onthult nieuwe Golf Variant

Autozine
4 maart 2013 | Volkswagen onthult de nieuwe Golf Variant. De nieuwe Variant heeft alle  technieken van de reguliere Golf, maar ook een bagageruimte van 605 liter. De Golf Variant komt er met een keur aan benzine- en dieselmotoren en debuteert op de autoshow van Genève. Hij komt einde zomer op de markt.
 

De nieuwe Golf Variant is 30,7 cm langer dan de Golf hatchback. Hij heeft veel interieurruimte door de grote afstand tussen beide assen (wielbasis) van 2,64 m. De bagageruimte groeide 100 liter tot 605 liter en evenaart daarmee die van de Passat Variant. Door de achterbank van de Golf Variant neer te klappen, komt het laadvolume op 1.620 liter (was 1.495 liter). De laadlengte met de achterbank in normale positie bedraagt 1,06 meter, de maximale laadbreedte 1,03 meter. De tilhoogte is 63 cm. Andere praktische details: de hoogte van de laadvloer is instelbaar en het afdekzeil plus bagagenet passen onder de laadvloer.

Volkswagen Golf Variant

De nieuwe Golf Variant is tot 105 kg lichter dan de huidige. Dat betekent: betere prestaties en een lager verbruik dan voorheen. Er worden vier benzine- en drie dieselmotoren leverbaar, alle met Start/Stop en het vemogensspectrum reikt van 85 tot 150 pk. Daarbij spant de Golf Variant BlueMotion de zuinigheidskroon met een gemiddeld fabrieksverbruik van 1:30,3. Zijn CO2-uitstoot van 87 g/km is in 2013 goed voor 14% fiscale bijtelling.

Ook de Variant 4Motion met vierwielaandrijving en de TGI BlueMotion debuteren op de show van Genève. Deze laatste is geschikt voor aard- en biogas. In de aanloop naar de marktintroductie wordt het exacte Nederlandse leveringsgamma bekend.

Volkswagen Golf Variant

Standaard zijn onder meer: zeven airbags, elektrisch bedienbare ramen en spiegels, airco, elektronisch sperdifferentieel, radio Composition Touch,  bandenspanningsmeter, vanuit laadruimte neerklapbare achterbank (40:60), elektronische handrem met autohold en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

De nieuwe Golf Variant wordt geproduceerd in Duitsland, terwijl de huidige Golf Variant nog in Mexico van de band loopt. De productie 'dicht bij huis' vertaalt zich straks onder meer in kortere levertijden dan voorheen.

Volkswagen Golf Variant