10 oktober 2019
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen toont schets Golf 8

Autozine
10 oktober 2019 | Als er één auto is die de naam 'bestseller' verdient, is het de Golf wel. Van generatie op generatie heeft hij zijn naam wereldwijd steviger gevestigd. Over twee weken, op 24 oktober, beleeft de achtste generatie van de Golf zijn wereldpremière in Wolfsburg. Nu al is duidelijk dat de Golf 8 digitaler en meer verbonden wordt dan voorheen. Bovendien zit hij boordevol innovaties, verpakt in een uitgesproken design.
Volkswagen Golf privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 544,-
IkRij.nl

 

In het nieuwe model zijn de sterke punten die de Golf wereldwijd tot een bestseller hebben gemaakt, verder aangescherpt. Naast een nieuw aanbod van motoren beloven verder verbeterde ondersteltechnologieën de Golf een verbetering op het gebied van rijeigenschappen. De nieuwe Golf zet tevens de toon in digitalisering en connectiviteit, rijassistentiesystemen en onlinefuncties en -diensten.

Volkswagen Golf

Qua design wordt de Golf 8 dynamischer dan voorheen, terwijl hij van alle kanten tegelijkertijd direct als een Golf herkenbaar zou zijn. In het interieur zijn het frisse kleuren en stoffen die de nieuwe look van het compacte model bepalen, aangevuld met een nieuwe digitale cockpit.

De nieuwste generatie van de Golf wordt vanaf medio december bestelbaar, de Nederlandse marktintroductie staat gepland in maart 2020.