21 april 2016
Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Volkswagen kondigt nieuwe Amarok aan

Autozine
21 april 2016 | Volkswagen Bedrijfswagens heeft de eerste schetsen van de nieuwe Amarok vrijgegeven, die de nieuwe designrichting voor Volkswagens pick-up onthullen. De Volkswagen Amarok belooft premium prestaties in het segment voor pick-ups. Het zou een pick-up zijn die rijdt met het comfort van een personenauto, en tegelijkertijd over indrukwekkende offroad-capaciteiten zou beschikken.
 

Een gespierder front en een vernieuwd instrumentarium benadrukken de krachtige aanblik van de Amarok. Zij bezorgen de auto een meer gedistingeerd voorkomen. Hij heeft een lengte van 5,25 meter en breedte van 2,23 meter (inclusief buitenspiegels). De bandenmaten van de diverse uitrustingsniveaus van de Amarok zijn aanzienlijk gegroeid en versterken de robuuste verschijning van de pick-up.

Volkswagen Amarok

Opvallende kenmerken van het design en het instrumentariumconcept zijn de horizontale lijnen, de duidelijke scheiding tussen de carrosseriedelen en de precisie in de vouwen en hoeken. Nieuw is de wijze waarop het front is onderverdeeld; ronde contouren hebben plaatsgemaakt voor horizontale en verticale lijnen die het front en interieur meer onderscheidend en robuuster maken. Zij geven de Amarok een grotere aantrekkingskracht als luxe pick-up en appelleren aan een bredere groep consumenten.

Volkswagen Amarok

Meer details over de nieuwe Volkswagen Amarok worden binnenkort vrijgegeven.

Volkswagen Amarok