16 december 2010
Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

VW Amarok leverbaar als Plus cabine

Autozine
16 december 2010 | Volkswagen kan de Amarok vanaf januari 2011 ook leveren als Plus cabine. Deze uitvoering heeft een extra laadruimte achter de twee zitplaatsen. Deze ruimte is door een gesloten tussenwand afgescheiden van het passagierscompartiment en toegankelijk via de twee achterdeuren. De Amarok Plus cabine is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld en wordt op grijs kenteken geleverd.
 

De Amarok Plus cabine biedt plaats aan twee inzittenden. Achter de twee zitplaatsen is een tussenschot geplaatst. Dankzij de grote ruit die hierin is opgenomen, is het zicht naar achteren gewaarborgd. De ruimte achter het tussenschot is toegankelijk via de twee achterste deuren. Het extra bagagecompartiment beschikt over een vlakke laadvloer. Het grote voordeel is dat (waardevolle) voorwerpen hier 'achter slot en grendel' kunnen worden geplaatst. In technisch opzicht is de 'Plus cabine' volledig identiek aan de andere Amarok-modellen. De ombouw tot Plus cabine brengt geen constructieve wijzigingen met zich mee.

Volkswagen Amarok

De Volkswagen Amarok Plus cabine wordt geleverd met grijs kenteken. Dat houdt in dat hij wordt geleverd met een geblindeerde zijruit links achter. De ruit in het rechter achterportier is niet geblindeerd en is (elektrisch) te openen. De krik en andere hulpmiddelen voor pechgevallen zijn bereikbaar onder laadvloer ondergebracht.

Uiteraard beschikt de Amarok Plus cabine ook over een open laadbak. De afmetingen van de laadruimte zijn: vloer 1.420 mm bij 820 mm, hoogte max. 1.030 mm/minimaal 950 mm, de minimale breedte is 690 mm.

Volkswagen Amarok

Volkswagen Bedrijfswagens start in januari 2011 met de levering van de Amarok Plus cabine. De prijsstelling wordt bij de marktintroductie bekend gemaakt.