13 mei 2013
Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Volkswagen presenteert Amarok XXL

Autozine
13 mei 2013 | Nieuw in het gamma van Volkswagen Bedrijfswagens: de Amarok XXL. Deze versie heeft ten opzichte van de standaard Amarok met dubbele cabine lange wielbasis een nog eens 34 cm langere wielbasis én laadbaklengte. Daarmee biedt hij maatwerk voor ondernemers en particulieren die naast plaats voor vijf personen ook maximale laadruimte nodig hebben.
 

De nieuwe Amarok Lange Wielbasis XXL meet 5,90 meter in de lengte. Hij heeft een dubbele cabine én een laadbaklengte van 2,21 m; een unieke combinatie voor een Europese pick-up.

Volkswagen Amarok

De Amarok XXL is er vanaf 30.600 euro exclusief BTW/BPM. De Amarok XXL is er met een 140 of 180 pk sterke 2.0 TDI-dieselmotor. De 180 pk-versie is leverbaar met een achttraps automaat.

Er is keuze uit drie wielbases en drie cabinevarianten (enkel, Plus en dubbel). De versie met dubbele cabine is er ook als BPM-plichtige uitvoering. Voor alle modellen is 4MOTION vierwielaandrijving beschikbaar. De Amarok is er ook met brandstofbesparend BlueMotion Technology pakket. Tijdelijk geldt hiervoor een voordeel van 50%. Daardoor is de Amarok Enkele Cabine met BlueMotion Technology pakket er nu vanaf 20.450 euro.