9 november 2016
Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Nieuwe VW Amarok nu in Nederland

Autozine
9 november 2016 | De nieuwe Volkswagen Amarok is gearriveerd in Nederland. De vernieuwde pick-up is sterker dan voorheen: de standaard 3.0 V6 turbodieselmotor heeft altijd genoeg vermogen en koppel, ook onder de zwaarste omstandigheden on- én offroad. Bij de V6 TDI-motor met 165 kW kan een overboostfunctie het vermogen kort met nog eens 15 kW verhogen, afhankelijk van de rijomstandigheden.
 

De 3.0 V6 TDI is te combineren met drie aandrijfvarianten: achterwielaandrijving, inschakelbare 4MOTION vierwielaandrijving (voor de handgeschakelde versies) of 4MOTION permanente vierwielaandrijving voor de uitvoeringen met een achttraps automatische versnellingsbak. Afhankelijk van de gekozen vermogensversie en aandrijving trekt de nieuwe Amarok tot maximaal 3,5 ton.

Volkswagen Amarok

De nieuwe Amarok is leverbaar in drie verschillende carrosserievarianten: de Plus Cabine (vierdeurs tweepersoons uitvoering zonder achterbank met een tussenwand achter de voorstoelen), de Dubbele Cabine zonder ombouw (BPM-plichtig) en de verlengde BPM-vrije Dubbele Cabine. Het vernieuwde design van het exterieur is herkenbaar aan onder meer een nieuwe voorbumper met geïntegreerde mistlampen, LED dagrijverlichting en nieuwe lichtmetalen velgen tot 20 inch.

Het afgewerkte interieur is voorzien van een geheel nieuw ontworpen dashboard. De ergoComfort stoelen (optie) zijn in veertien richtingen verstelbaar en bieden de bestuurder en zijn voorpassagier een goede zitpositie. Andere kenmerken zijn onder meer een uitgebreide reeks assistentiesystemen met onder andere een achteruitrijcamera, Park Distance Control en Rear Traffic Alert, bochtverlichting, Light Assist, en innovatieve infotainmentsystemen.

Volkswagen Amarok

De Amarok is leverbaar als Trendline, Comfortline of Highline, afhankelijk van de gekozen motorisering. Bij elke uitvoering is de standaarduitrusting van de Amarok fors uitgebreid ten opzichte van die van de vorige generatie. Volkswagen Bedrijfswagens is begonnen met de verkoop van de Amarok-versies met achttraps automaat, voor prijzen vanaf:

  • 3.0 V6 TDI 150kW/204pk automaat Plus cabine Comfortline 34.000 euro
  • 3.0 V6 TDI 150kW/204pk automaat Plus cabine Highline 36.550 euro
  • 3.0 V6 TDI 165kW/224pk automaat Plus cabine Highline 37.050 euro

De 120 kW/163 pk sterke versies en de overige handgeschakelde varianten zijn vanaf medio 2017 bestelbaar. De vanafprijs van de 120 kW sterke Amarok Trendline met handbak bedraagt naar verwachting ca. 25.000 euro (exclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten).

Volkswagen Amarok