18 januari 2006
Opel GT
Nieuws

Opel GT

Opel GT viert comeback in Geneve

18 januari 2006 - De reclame "Only flying is more exciting", verwees in 1965 naar een auto die zelf een klassieker is geworden: de Opel GT. Nu blaast Opel de legende nieuw leven in met een nieuwe sportwagen die het concept van zijn voorganger imiteert. Deze nieuwe tweezitter is voorzien van een bijzonder design met scherpe lijnen, achterwielaandrijving en een krachtige viercilindermotor. De nieuwe GT gaat in wereldpremiere op de Autosalon van Geneve.

Op zoek naar een Opel GT 2.0 Di Turbo?
Nederland Mobiel heeft er 11 vanaf € 12.350,-

Opel GT 2.0 Di Turbo

De oorspronkelijke GT ging bij zijn introductie vliegend uit de startblokken. Toen Opel deze sportieve tweezitter in 1965 voorstelde op de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt, was iedereen verrast, temeer daar de GT totaal brak met de heersende designtrend in Europa.

Opel GT

De vloeiende lijnen waren geïnspireerd door een nieuw design uit de Verenigde Staten, de zogeheten "Coke-bottle shape". De stijlkenmerken omvatten een lage voorzijde met opklapbare koplampen, geprononceerde afgeronde wielkasten voor, een slanke taille ter hoogte van de deuren en nog bredere achterwielkasten, die uitliepen in een abrupt afgesneden achterzijde. Tussen 1968 en 1973 rolden er meer dan 100.000 exemplaren van de band. Intussen groeide de GT uit tot een collectors item.

Opel GT
KwikFit