21 april 2014
Toyota Yaris

Toyota Yaris

Toyota Yaris krijgt nieuw gezicht

Autozine
21 april 2014 | Toyota geeft de Yaris een tweede jeugd. Niet alleen kreeg het uiterlijk een grondige opknapbeurt, ook is het onderstel herzien en is er een grote wijziging over voor het interieur. De vernieuwde Yaris, afgelopen jaar goed voor een klassering in de Top 10 van meest verkochte auto's van Europa, staat medio september in de Nederlandse showrooms.
 

De vormgeving van de Yaris volgt het voorbeeld van de nieuwe AYGO en Toyota's 'Keen Look' designtaal die eveneens de Auris een eigen gezicht geeft. Aan de achterzijde zijn er onder meer nieuwe (LED-)lampunits en een nieuwe bumper waarin de diffusor is opgenomen.

Toyota Yaris

De aanpassingen aan het interieur zijn groot. Op basis van reacties van klanten werd het interieur goeddeels opnieuw getekend om de inzittenden een  ruimtelijker gevoel te geven. Ook de kwaliteit van het interieur werd verbetrerd dankzij de toepassing van nieuwe materialen en het toevoegen van nieuwe kleuren.

Wie gaat rijden, merkt volgens Toyota dat ook het onderstel en de geluidsisolatie zijn verbeterd. De vernieuwde Yaris stuurt niet alleen strakker, maar is ook comfortabeler en stiller geworden. Daarnaast krijgt de Yaris de extra zuinige 1.0 liter benzinemotor die ook in de nieuwe AYGO zijn opwachting maakt. Het palet aandrijflijnen wordt in Nederland verder vervolledigd door een 1.3 liter benzinemotor, een 1.5 liter hybride aandrijflijn en 1.4 liter D-4D-F dieselmotor.