24 februari 2012
Toyota Yaris

Toyota Yaris

Toyota Yaris Hybrid stoot 79 gram co2 per km uit

Autozine
24 februari 2012 | De nieuwe Full Hybrid Yaris heeft een CO2-uitstoot van 79 gram/km en levert 74 kW/100 pk. Zijn bijzondere prestaties dankt de Full Hybrid Yaris aan zijn uitzonderlijk efficiënte hybride aandrijflijn. Deze werd volledig nieuw ontworpen. De aandrijflijn is dan ook aanmerkelijk lichter én compacter dan die in de Prius en Full Hybrid Auris.
 

Met een uitstoot van slechts 79 gram CO2 per kilometer en een vermogen van 74 kW/100 pk is de Yaris verreweg de schoonste én krachtigste auto in zijn klasse. Desondanks zijn climate Control en een traploze CVT-automaat in alle uitvoeringen standaard.

Toyota Yaris

In en rond de stad kan volgens Toyota veelvuldig volledig elektrisch worden gereden. Tijdens een eigen test van de Toyota reed de Full Hybrid Yaris in de stad bijna 11 minuten zonder hulp van de verbrandingsmotor. Bij een rit van bijna 14 minuten (bij snelheden van 50, 70 en 90 kilometer per uur) reed de Full Hybrid Yaris in handen van een medewerker van Toyota 65% van de tijd volledig elektrisch.

De definitieve prijs van de Full Hybrid Yaris wordt vrijgegeven op de Autosalon van Genève. Maar hij zal vanaf begin juni voor een bedrag van zo'n 18.000 euro bij de Nederlandse Toyota-dealers staan. Door zijn zeer beperkte uitstoot, is de Full Hybrid Yaris goed voor slechts 14% bijtelling en vrijstelling BPM en MRB.