5 maart 2008
Toyota Urban Cruiser

Toyota Urban Cruiser

Europese premiere voor Toyota Urban Cruiser

Autozine
5 maart 2008 | De Urban Cruiser wordt onthuld op de Autosalon van Genève. De auto zal in de eerste helft van 2009 zal worden gepresenteerd. De nieuwe Urban Cruiser heeft een verwachte CO2-uitstoot van minder dan 140 g/km.

De nieuwe Urban Cruiser heeft de stoere en krachtige uitstraling die van een crossover wordt verwacht, maar is dankzij de 5-deursuitvoering en compacte afmetingen toch uitermate geschikt voor het rijden in de stad.

Toyota Urban Cruiser

De hoge taillelijn, extra bumperbescherming, overdreven lage dorpellijsten en vrije geometrie die voor krachtige wielkasten zorgen, geven de Urban Cruiser een robuust karakter. De koplampen lopen vanaf de grille naar achteren en richting het voorscherm naar buiten, zodat de brede en stoere verschijning van de auto wordt geaccentueerd. De richtingaanwijzers zijn geïntegreerd in de buitenspiegels.

De Urban Cruiser is 3.930 mm lang, 1.725 mm breed en 1.540 mm hoog. Hoewel de Urban Cruiser dankzij deze compacte afmetingen prima op zijn plaats is in de stad, belooft de 5-deurs hatchback toch ruim voldoende plaats aan 5 personen plus bagage.

Toyota Urban Cruiser

Toyota verwacht dat de Urban Cruiser een belangrijke rol gaat spelen bij de vermindering van de emissies door alle modellen van Toyota naar gemiddeld 140 g/km in 2009. De Urban Cruiser maakt net als de bestaande AYGO en Yaris en de nieuwe iQ deel uit van de serie stadsauto's van Toyota die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Dutchlease
Toyota Urban Cruiser als Dynamic PearlToyota Urban Cruiser als Dynamic Pearl
26 oktober 2010
Nieuw instapmodel Toyota Urban CruiserNieuw instapmodel Toyota Urban Cruiser
30 juni 2009
Toyota Urban Cruiser vanaf aprilToyota Urban Cruiser vanaf april
13 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum