30 juni 2009
Toyota Urban Cruiser

Toyota Urban Cruiser

Nieuw instapmodel Toyota Urban Cruiser

Autozine
30 juni 2009 | Toyota voegt een derde grade toe aan de Urban Cruiser: de Urban Cruiser Comfort. Met een prijs van 17.750 euro is deze uitvoering de scherpst geprijsde versie van de Urban Cruiser, die in april werd geïntroduceerd. Net als de andere Urban Cruisers is ook de Comfort rijk uitgerust, met onder meer een uitgebreide veiligheidsuitrusting, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels en een radio/CD-/MP3-speler.
AutoCoach

De Comfort is net als de bestaande uitvoeringen Aspiration en Dynamic standaard uitgerust met zeven airbags, waaronder één knieairbag in de stuurkolom. Vehicle Stability Control, drie hoofdsteunen en drie driepuntsgordels achterin zijn ook standaard aanwezig. Een kinderslot op de achterportieren en twee ISOfix-bevestigingen voor kinderzitjes op de achterbank maken van de Urban Cruiser ook geschikt als gezinsauto.

Toyota Urban Cruiser

De achterbank is niet alleen in ongelijke delen neerklapbaar, maar ook over een lengte van 15 centimeter naar voren of naar achteren te verschuiven. De hoek van de leuning laat zich bovendien verstellen. De Urban Cruiser Comfort is rijkelijk voorzien van opbergvakken en houders voor bekers en flessen.

Andere uitrustingsdetails zijn de radio/CD-/MP3-speler, stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen en spiegels en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Airconditioning is een optie van 1.100 euro. Er is keus uit acht kleuren, waaronder Deep Amethyst, een trendy auberginekleurige metallic lak die ook op de Toyota iQ verkrijgbaar is.

Toyota Urban Cruiser

Dankzij de zuinige 1.3 Dual VVT-i benzinemotor (74 kW/101 pk) stoot de Toyota Urban Cruiser slechts 129 g/km CO2 uit. Zakelijk rijders hebben daardoor een fiscale bijtelling van 20%! Het lage gemiddelde verbruik van 5,5 l/100 km is mede te danken aan Toyota's Stop /Start-systeem, dat standaard aanwezig is op elke Urban Cruiser. Het systeem zet de motor automatisch af als de auto stilstaat en dat bespaart vooral in het stadsverkeer en in de spits brandstof.

XLLease
Toyota Urban Cruiser als Dynamic PearlToyota Urban Cruiser als Dynamic Pearl
26 oktober 2010
Toyota Urban Cruiser vanaf aprilToyota Urban Cruiser vanaf april
13 februari 2009
Toyota Urban Cruiser debuteert in GeneveToyota Urban Cruiser debuteert in Geneve
5 maart 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum