18 juli 2016
Toyota Prius

Toyota Prius

Twee onderscheidingen voor Toyota Prius

Autozine
18 juli 2016 | De nieuwe Toyota Prius heeft in Groot-Brittanniƫ een dubbele zege behaald door twee prijzen in de wacht te slepen op het gebied van efficiƫnt rijden. Auto Express beloonde de Prius met de Green Award. Het Britse dagblad The Telegraph riep op zijn beurt de Prius uit tot 'Best Eco Car'.

Op zoek naar een Toyota Prius?
bynco heeft er 9 vanaf € 19.440,-

Toyota Prius

Steve Fowler, hoofdredacteur Auto Express zei: "Als er één merk is dat weet hoe je hybride auto's moet bouwen, dan is het Toyota wel. De nieuwe Prius is grensverleggend, efficiënter en gebruiksvriendelijker dan ooit. Hiermee ontvangt hij volkomen terecht onze Green Award." Met de winst laat de Prius andere hybride auto's achter zich, maar ook plug-in hybride én elektrische auto's.

Toyota Prius

Auto Express zegt verder onder de indruk te zijn van het design en hightech interieur van de Prius. En van het hoge gebruiksgemak dat geen enkele concessie van zijn eigenaar vraagt. "In de EV-stand ben je fluisterstil onderweg om vervolgens onmerkbaar over te gaan op de verbrandingsmotor die zich keurig op de achtergrond houdt, ook bij vol vermogen."

The Telegraph is eveneens lovend over de Toyota Prius. "De auto laat zien hoe ver Toyota vooroploopt in vergelijking tot zijn belangrijkste concurrenten. De huidige generatie Prius is nog efficiënter geworden en rijdt verrassend plezierig", aldus de autojournalisten van het dagblad die de Prius als gevolg hiervan beloonden met de Telegraph Car Award voor 'Best Eco Car'.

Ook in Nederland is het lage praktijkverbruik van de Prius opgevallen, waarmee hij bovenaan staat in de ANWB Top 10 Zuinige Auto's in de praktijk.

Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020
19 juli 2019
Toyota test Prius op zonne-energieToyota test Prius op zonne-energie
5 juli 2019
Toyota Prius ondergaat facelift 2019Toyota Prius ondergaat facelift 2019
15 maart 2019
Toyota prius ondergaat facelift 2019Toyota prius ondergaat facelift 2019
28 november 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum