2 mei 2017
Toyota Prius

Toyota Prius

Toyota Prius rijdt op zonne-energie

Autozine
2 mei 2017 | Toyota biedt een bijzondere oplossing voor het opladen van de Prius Plug-in Hybrid. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met OpdeZon, een bedrijf dat is gespecialiseerd in 100% duurzaam elektrisch rijden op zonne-energie. Dankzij diverse subsidies is deze volledig duurzame oplaadmogelijkheid van de Prius Plug-in Hybrid met name bedoeld voor ondernemers. Maar ook particuliere kopers profiteren van diverse fiscale voordelen.

Op zoek naar een Toyota Prius?
bynco heeft er 9 vanaf € 19.440,-

Toyota Prius

Op het dak van de woning van degene die een nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid aanschaft en kiest voor het OpdeZon-pakket, monteert OpdeZon zonnepanelen waarmee voldoende energie kan worden opgewekt om alle elektrische kilometers volledig op zonne-energie af te leggen. Ook regelt het bedrijf een omvormer en past het indien nodig de meterkast aan. Middels het aangebrachte laadpunt kan de Prius Plug-in Hybrid vervolgens met de zelf opgewekte zonne-energie worden opgeladen en volledig duurzaam de weg op.

Toyota Prius

De Prius Plug-in Hybrid kan tot een afstand van 50 kilometer elektrisch rijden op basis van het praktijkverbruik met een maximumsnelheid van 135 km/u. Dit betekent dat de gemiddelde woon-werkafstand volledig elektrisch kan worden afgelegd, mits de batterij bij vertrek helemaal is opgeladen. En indien de klant kiest voor de oplaadmogelijkheid van OpdeZon, gebeurt dit ook nog eens op duurzame energie.

Rijden OpdeZon, inclusief zonnepanelen en een laadpunt, is voor ondernemers mogelijk met een netto-investering vanaf 2.500 euro. Hierbij is rekening gehouden met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en aftrek van afschrijving. Deze investering is volgens Toyota in vier jaar tijd terug te verdienen. En om deze periode korter te maken, investeert Toyota bij de aanschaf van een nieuwe Prius Plug-in Hybrid mee middels een innovatiebonus van 1.000 euro inclusief btw. Ook voor de particuliere koper is deze oplossing de manier om duurzaam te rijden en is er veel (fiscaal) voordeel te behalen.

De Prius Plug-in Hybrid heeft een gemiddelde CO2-uitstoot van 22 gr/km. Wanneer de batterij leeg is, fungeert de Toyota als een hybride dankzij de bekende aandrijflijn met 1,8-liter benzinemotor en elektromotor, samen goed voor 90 kW/122 pk en een brandstofverbruik van 1,0 l/100 km gemiddeld volgens de theoretische norm. Ondernemers profiteren sowieso van de Milieu-investeringsaftrek (MIA, 27% van max. 35.000 euro). Hierbij loopt het voordeel op tot maximaal 4.941 euro.

Toyota Prius

Uniek van de Prius Plug-in Hybrid is het optionele 'Solar Roof', een zonnepaneel op het dak van de auto. Hiermee kan de auto bij stilstand de batterij opladen en tijdens het rijden energie opwekken om stroomverbruikers zoals de airconditioning te laten functioneren.

De prijzen van de Prius Plug-in Hybrid beginnen bij 37.995 euro. De uitrusting omvat onder meer het multimediasysteem Toyota Touch met Go Plus navigatie, Matrix LED koplampen, de actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense en een automaat. De Prius Plug-in Hybrid staat vanaf mei 2017 bij de dealer.

AutoCoach
Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020
19 juli 2019
Toyota test Prius op zonne-energieToyota test Prius op zonne-energie
5 juli 2019
Toyota Prius ondergaat facelift 2019Toyota Prius ondergaat facelift 2019
15 maart 2019
Toyota prius ondergaat facelift 2019Toyota prius ondergaat facelift 2019
28 november 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum