26 juli 2016
Toyota Prius

Toyota Prius

Toyota introduceert Prius Plug-in Hybrid

Autozine
26 juli 2016 | Toyota introduceert de nieuwe Prius Plug-in Hybrid. Dankzij een 8,8 kWh lithium-ion batterij kan hij tot circa 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Volledig elektrisch rijden kan tot een snelheid van 135 km/u, afhankelijk van het ladingsniveau. Groot voordeel van de Prius Plug-in Hybrid is dat hij met een lege batterij terugvalt op de benzinemotor en ook dan nog steeds zuinig is.

Op zoek naar een Toyota Prius?
bynco heeft er 9 vanaf € 19.440,-

Toyota Prius

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is gebouwd op hetzelfde Toyota New Global Architecture (TNGA) Platform als de reguliere Prius. Dit platform kenmerkt zich onder mee door een laag zwaartepunt. De Prius Plug-in Hybrid valt verder op door eigen designkenmerken met vier LED-projectoren vóór en uniek vormgegeven LED-achterlichten.

Toyota Prius

De Toyota Prius Plug-in Hybrid rijdt met zijn aandrijflijn (90 kW/122 pk) in druk verkeer zoveel mogelijk elektrisch. In twee uur is de batterij opgeladen. De Plug-in Hybrid laadt daarnaast zelf de accu door o.a. regeneratief remmen. Bovendien kan bijladen straks ook via het Solar Roof (dak met zonnepanelen) dat vanaf 2017 leverbaar is. Als de auto geparkeerd is, vloeit de zonne-energie in de lithium-ion batterij. Als de Plug-in Hybrid rijdt voedt de zonne-energie accessoires zoals de airconditioning en de audio wat zorgt voor een lager verbruik.

De prijs van 34.495 euro geldt voor de Business Plus-versie met standaard onder meer:

  • Go Plus Navigatie gecombineerd met 8 inch Toyota Touch 2 multimediasysteem
  • Matrix LED koplampen
  • Lichtmetalen velgen
  • Climate control met gescheiden zones
  • Head Up Display
  • Parkeerhulpcamera achter
  • Full Smart Entry met startknop
  • Regen- en lichtsensor

Ook standaard is Safety Sense. Dit pakket actieve veiligheidssystemen bestaat uit radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC), Pre-Collision Safety System (PCS) met voetgangersdetectie, Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Toyota Prius

Voor 1.500 euro extra levert Toyota het Luxury pack met een draadloze oplaadmogelijkheid voor een mobiele telefoon, een parkeerhulpsysteem (SIPA) inclusief parkeersensoren voor en achter en JBL Premium audio met tien speakers.

Doordat de CO2-emissie lager is dan 30 g/km (voorlopige waarde in afwachting van definitieve homologatie) komt de Prius Plug-in Hybrid in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze kan oplopen tot 4.900 euro. Dit maakt het naast de lage 15% bijtelling (vanaf 174 euro netto per maand) extra aantrekkelijk voor ondernemers. De Prius Plug-in Hybrid komt overigens ook in aanmerking voor halftarief MRB.

Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020
19 juli 2019
Toyota test Prius op zonne-energieToyota test Prius op zonne-energie
5 juli 2019
Toyota Prius ondergaat facelift 2019Toyota Prius ondergaat facelift 2019
15 maart 2019
Toyota prius ondergaat facelift 2019Toyota prius ondergaat facelift 2019
28 november 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum