9 september 2015
Toyota Prius

Toyota Prius

Toyota introduceert 4e generatie Prius

Autozine
9 september 2015 | Toyota introduceert de geheel nieuwe Prius. De vierde generatie Prius heeft een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie en een volledig nieuw onderstel en design. Zonder nu al cijfers vrij te geven, claimt Toyota met de nieuwe Prius de zuinigste hybride ter wereld in huis te hebben. Zónder de auto met een stekker op te hoeven laden. Vooral het verbruik op de snelweg zou aanzienlijk zijn verbeterd.
AutoCoach

Voor een betere efficiency, minder gewicht en prestaties van een hoger niveau, hebben de technici van Toyota de Full Hybrid aandrijflijn grondig vernieuwd. Een treffend voorbeeld is de thermische efficiency van de benzinemotor van ruim 40 procent, het hoogste cijfer ter wereld. Verder zijn bepaalde onderdelen compacter dan voorheen en/of voor een betere gewichtsverdeling anders gepositioneerd. De nieuwe nikkel-metaal (NiMH) accu is kleiner en levert betere prestaties.

Toyota Prius

De vierde generatie Prius is de eerste Toyota die op het nieuwe modulaire Toyota New Generation Architecture (TNGA) platform staat. Dit maakt een lager zwaartepunt dan voorheen mogelijk. Legio voordelen zijn voor de bestuurder. Hij profiteert van een verbeterde stabiliteit en meer rijdynamiek. De Prius reageert alerter en de acceleratie verloopt stiller en geeft een meer lineair gevoel, in lijn met het motortoerental.

Toyota Prius

Met standaard Toyota Safety Sense aan boord, is de Toyota Prius veiliger. Het pakket actieve veiligheidssystemen is uitgebreid met voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control (ACC). Het bestaat verder uit een Pre-Collision System (PSC), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Toyota Prius
XLLease

De nieuwe Prius kent een herkenbaar krachtig design met onderscheidende LED achterlichten en LED koplampen.

Toyota Prius

De nieuwe Toyota Prius schittert op de IAA Frankfurt Motor Show 2015 die van 17 tot en met 27 september voor het publiek geopend is. Bezoekers staan op de Toyota stand in Hal 8 oog in oog met een waar hybride offensief, want ook de Toyota RAV4 Hybrid en de tweede versie van de hybride crossover Toyota C-HR Concept zijn hier te zien. Laatstgenoemde beleeft er zelfs zijn werelddebuut.

Op zoek naar een Toyota Prius?
bynco heeft er 10 vanaf € 20.239,-

Toyota Prius

Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020
19 juli 2019
Toyota test Prius op zonne-energieToyota test Prius op zonne-energie
5 juli 2019
Toyota Prius ondergaat facelift 2019Toyota Prius ondergaat facelift 2019
15 maart 2019
Toyota prius ondergaat facelift 2019Toyota prius ondergaat facelift 2019
28 november 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum