17 december 2015
Toyota Prius

Toyota Prius

Toyota geeft prijzen nieuwe Prius vrij

Autozine
17 december 2015 | Toyota maakt de prijzen van de nieuwe Prius bekend. Deze beginnen bij 29.995 euro voor de Prius Aspiration. In de basisuitrusting zit onder meer het Toyota Safety Sense veiligheidspakket. Voor snelle beslissers is er de extra rijk uitgeruste, ,aar gelimiteerde Prius First Edition. De nieuwe Prius wordt geleverd als Aspiration, Dynamic en Executive. De prijzen bedragen respectievelijk 29.995, 31.995 en 35.995 euro. Speciaal voor zakelijke rijders introduceert Toyota de Prius Business Plus, leverbaar vanaf 31.495 euro. De nieuwe Prius staat medio februari 2016 bij de Toyota dealer waar hij nu al te bestellen is.

De nieuwe Prius heeft een grondig vernieuwde hybride aandrijflijn, een lager zwaartepunt en belooft meer rijdynamiek dan voorheen. Het benzineverbruik bedraagt 3,0 l/100 km volgens NEDC norm, daarbij hoort een CO2-uitstoot vanaf 70 gr/km.

Toyota Prius

De Toyota Prius First Edition is met extra's uitgerust als het navigatiesysteem Toyota Touch 2 with Go Plus inclusief spraakbediening, parkeersensoren achter (in kleur van de carrosserie), verlichte dorpellijsten en 17-inch lichtmetalen velgen. De complete First Edition is tijdens de introductieperiode tijdelijk leverbaar en herkenbaar aan de speciale badge. De klant kan kiezen uit drie metallickleuren: wit, blauw en zwart. De prijzen beginnen bij 33.490 euro. Het klantenvoordeel bedraagt 965 euro.

De Prius is standaard uitgerust met onder meer Bi-LED koplampen, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, een elektrisch verstelbare lendensteun, Smart Entry met startknop en een schemersensor. De Climate Control weet wanneer een stoel onbezet is en past hierbij, voor meer efficiency, de luchtstroom op aan. De Head-Up Display is drie keer groter dan bij het vorige model. Verder is elke Prius uitgerust met het Toyota Touch®2 multimediasysteem en een dubbel 4,2-inch TFT-touchscreen, digitale radio (DAB+) en een achteruitrijcamera. Het Intelligent Parking Assist systeem (IPA) biedt hulp bij het inparkeren en nu ook bij het wegrijden uit de parkeerplaats.

Toyota Prius

Het standaard Toyota Safety Sense pakket bestaat uit de volgende actieve veiligheidssystemen: Pre-Collision System (PCS) met voetgangersdetectie, Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie, Automatic High Beam (AHB), Road Sign Assist (RSA) en Adaptive Cruise Control (ACC).

Op zoek naar een Toyota Prius?
bynco heeft er 9 vanaf € 19.440,-

Toyota Prius

Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020
19 juli 2019
Toyota test Prius op zonne-energieToyota test Prius op zonne-energie
5 juli 2019
Toyota Prius ondergaat facelift 2019Toyota Prius ondergaat facelift 2019
15 maart 2019
Toyota prius ondergaat facelift 2019Toyota prius ondergaat facelift 2019
28 november 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum