29 juli 2002
 

Toyota Corolla Van

Toyota Corolla nu ook leverbaar als Van

Autozine
29 juli 2002 | De Toyota Corolla is inmiddels een bekende verschijning op de Nederlandse wegen. Vanaf heden is de carrosserievariant Wagon ook leverbaar als Corolla Van. Hiermee wordt het bedrijfswagenprogramma van Toyota verder uitgebreid. Vorige maand nog werd de populaire Toyota Avensis Verso als Blind Van op de Nederlandse markt geintroduceerd.
 

De Toyota Corolla Wagon is herkenbaar aan de dakverhoging. Aan de voorzijde sluit deze aan op de voorruit en achter eindigt het boven de achterklep in een dakrand. Aan de zijkanten is de Corolla Van geblindeerd met 'glass look' panelen, terwijl de rechterzijruit is voorzien van zwartgetint transparanffolie, geheel volgens de laatste richtlijnen. De antenne is midden achter op het dak gemonteerd.

Toyota

Belangrijk onderscheid ten opzichte van andere aanbieders in de markt is de stand waarin de voorstoelen kunnen worden ingesteld. Het 30 centimeter hoge schot tussen laadruimte en compartiment is zo geplaatst dat de bestuurdersstoel in de achterste stand kan worden gezet. Bovendien kan hierbij ook de rugleuning in een "plezierige" hoek worden ingesteld. Binnenin is de Corolla Van voorzien van een volledige beklede laadruimte. Deze is ook via de achterportieren te bereiken. De laadvloer is geheel vlak. Het dak is circa tien centimeter verhoogd, waardoor de totale hoogte van de auto (onbelast) 1.600 mm bedraagt. De lengte van de laadvloer bedraagt 1.730 mm; de breedte 1.330 mm; de breedte tussen wielkasten 1.090 mm en de hoogte 970 mm. De hoogte van de laadvloer ten opzichte van het wegdek is 610 mm. Qua laadruim is er een volume van 1.829 liter.

De auto is leverbaar met twee benzinemotoren (71-81 kW) en een Common Rail dieselmotor (66 kW). Evenals de geelgekentekende variant is de Corolla Van er als basis, Linea Terra, Linea Terra Comfort en Linea Sol. Er is keus uit 10 versies en er zijn eveneens 10 carrosseriekleuren, waarbij als optie voor raamblindering in carrosseriekleur kan worden gekozen (€ 250,- ex. BTW). Optioneel kan men ook kiezen voor een geblindeerde achterzijruit (€ 35,- ex BTW).