22 september 2014
Toyota C-HR
Nieuws

Toyota C-HR

Toyota toont C-HR Concept

22 september 2014 - De bijzonder gelijnde Toyota C-HR Concept, die tijdens de Paris Motor Show (van 4 tot 19 oktober) zijn werelddebuut maakt, is méér dan een vingeroefening van Toyota designers. Het is een duidelijke indicatie van hoe Toyota's toekomstige crossover in het C-segment eruit zou moeten zien.

Op zoek naar een Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone?
Nederland Mobiel heeft er 30 vanaf € 18.450,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone

Toyota bouwt al meer dan 17 jaar hybride auto's. En is met bijna 7 miljoen verkochte hybrides de absolute koploper wereldwijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de C-HR Concept gebruik maakt van diezelfde techniek, te meer omdat deze past in de toekomstvisie van Toyota: Towards Zero Emission.

Toyota C-HR

Tegelijkertijd introduceert Toyota met de C-HR Concept een nieuwe designtaal. Het gaat om een vormgeving die gebaseerd is op "diamond architecture", waarbij scherpe lijnen en constructies opgebouwd uit facetten centraal staan.

Een duidelijk in het oog springend kenmerk van de C-HR Concept is het compacte, vloeiend gelijnde passagierscompartiment. De zijkant van de carrosserie is dusdanig vormgegeven dat het doet denken aan het oppervlak van facetgeslepen edelstenen. Let ook op de gespierde wielkasten en de brede achterzijde met 'zwevende' achterlichten.

Toyota C-HR

De voorzijde is een verdere interpretatie van de "Keen Look"-designtaal die Toyota met de laatste Auris en Auris Touring Sports introduceerde. Het is een expliciete voorbode van hoe toekomstige Toyota modellen eruit komen te zien.

Op zoek naar een Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone?
bynco heeft er 44 vanaf € 19.590,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone

KwikFit