22 september 2014
Toyota C-HR

Toyota C-HR

Toyota toont C-HR Concept

Autozine
22 september 2014 | De bijzonder gelijnde Toyota C-HR Concept, die tijdens de Paris Motor Show (van 4 tot 19 oktober) zijn werelddebuut maakt, is méér dan een vingeroefening van Toyota designers. Het is een duidelijke indicatie van hoe Toyota's toekomstige crossover in het C-segment eruit zou moeten zien.

Op zoek naar een Toyota C-HR?
DAS import heeft er 1311 vanaf € 17.532,-

Toyota C-HR

Toyota bouwt al meer dan 17 jaar hybride auto's. En is met bijna 7 miljoen verkochte hybrides de absolute koploper wereldwijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de C-HR Concept gebruik maakt van diezelfde techniek, te meer omdat deze past in de toekomstvisie van Toyota: Towards Zero Emission.

Toyota C-HR

Tegelijkertijd introduceert Toyota met de C-HR Concept een nieuwe designtaal. Het gaat om een vormgeving die gebaseerd is op "diamond architecture", waarbij scherpe lijnen en constructies opgebouwd uit facetten centraal staan.

Een duidelijk in het oog springend kenmerk van de C-HR Concept is het compacte, vloeiend gelijnde passagierscompartiment. De zijkant van de carrosserie is dusdanig vormgegeven dat het doet denken aan het oppervlak van facetgeslepen edelstenen. Let ook op de gespierde wielkasten en de brede achterzijde met 'zwevende' achterlichten.

Toyota C-HR

De voorzijde is een verdere interpretatie van de "Keen Look"-designtaal die Toyota met de laatste Auris en Auris Touring Sports introduceerde. Het is een expliciete voorbode van hoe toekomstige Toyota modellen eruit komen te zien.

Op zoek naar een Toyota C-HR?
bynco heeft er 9 vanaf € 18.840,-

Toyota C-HR

Toyota C-HR ondergaat faceliftToyota C-HR ondergaat facelift
1 oktober 2019
Toyota C-HR nu als Black EditionToyota C-HR nu als Black Edition
21 augustus 2017
Vijf EuroNCAP sterren voor Toyota C-HRVijf EuroNCAP sterren voor Toyota C-HR
1 maart 2017
Toyota C-HR vanaf 25 november te koopToyota C-HR vanaf 25 november te koop
15 november 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum