28 juni 2016
Toyota C-HR
Nieuws

Toyota C-HR

Toyota onthult interieur van C-HR

28 juni 2016 - Toyota onthult het interieur van de nieuwe C-segment crossover C-HR. Het interieur sluit aan op het nieuwe SensualTech designthema: een combinatie van functionaliteit en een stijl. Het exterieurdesign van de Toyota C-HR heeft een unieke diamantachtige structuur. In het interieur voert Toyota dit thema door. De bedieningsknoppen, de deurpanelen, de speakers van het optionele JBL audiosysteem (8-kanaals, 576 Watt, 9 speakers) en de wijzernaalden van het analoge instrumentarium hebben allemaal een diamantachtige vorm.

Op zoek naar een Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone?
bynco heeft er 44 vanaf € 19.590,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone

Het interieur is opgebouwd uit verschillende lagen, ieder met zijn eigen functies en afwerkingsmateriaal. Achtergrondoppervlakken zijn afgewerkt met een lederachtig materiaal, aanraakoppervlakken met een soepele Nappa afwerking. Er zijn drie interieurkleurenthema's: Dark Grey, Black/Blue of Black/Brown. Decoratieve elementen zijn afgewerkt in de kleuren piano black of satin silver. De instrumenten en versnellingspook hebben helderblauwe achtergrondverlichting.

Toyota C-HR

Op de asymmetrisch vormgegeven middenconsole plaatst Toyota een iets naar de bestuurder gericht 8-inch touchscreen met een Human Machine Interface én Toyota's Multi-Media 2016 navigatiesysteem met connected diensten.

Bij de 4.360 mm lange, 1.795 mm brede en 1.555 mm hoge C-HR is Toyota Safety Sense standaard. Het omvat een botspreventiesysteem (Pre-Collision System), rijstrookassistentie (Lane Departure Alert), automatische grootlichtassistent (Automatic Highbeam), voetgangersdetectie (Pedestrian Detection) en Adaptive Cruise Control. Hieraan toegevoegd is op de Aspiration de verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist) standaard.

Toyota C-HR

De unieke coupéstyling van de Toyota C-HR demonstreert de flexibiliteit van het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture). Het geeft ontwerpers meer vrijheid in designmogelijkheden. Grote voordelen van het TNGA-platform zijn de interieurruimte vóór- en achterin én de lage zitpositie.

Toyota voorziet de coupé-crossover van een hybride aandrijflijn, bekend van de nieuwe Prius. De 1,8 liter viercilinder hybride aandrijflijn heeft een gecombineerd vermogen van 90kW/122 pk, een CO2-emissie van 88 g/km en een brandstofverbruik van 3,7l/100 km (Europese norm).

Toyota C-HR

Ook levert Toyota een 1,2 liter viercilinder turbomotor met 85 kW/116 pk en 185 Nm trekkracht. Deze motor is leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een CVT-automaat, heeft een CO2-emissie van 134 g/km en verbruikt gemiddeld 5,7l/100 km (Europese norm). De uitvoering met CVT-automaat is leverbaar met voorwielaandrijving of All Wheel Drive.

De verkoop van de Toyota C-HR start in ons land in september en de levering start eind 2016. Toyota verwacht van de C-HR in Europa op jaarbasis meer dan 100.000 exemplaren te verkopen. De C-HR is gepositioneerd tussen de Auris en RAV4.

Op zoek naar een Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone?
Nederland Mobiel heeft er 30 vanaf € 18.450,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone

AutoCoach