1 maart 2016
Toyota C-HR

Toyota C-HR

Toyota onthult C-HR

Autozine
1 maart 2016 | Toyota presenteert op de Autosalon van Genève 2016 de productieversie van de C-HR. Deze crossover wordt ook als Hybrid leverbaar. De C-HR blijft trouw aan het ontwerp  van de gelijknamige conceptcar die Toyota op de Autosalon van Parijs in 2014 en op de IAA-autoshow in Frankfurt in 2015 presenteerde.
 

Toyota-topman Akio Toyoda wilde ontwerpers en technici meer vrijheid geven om met een eigenzinnige crossover te komen. De coupéstyling van de Toyota C-HR demonstreert de flexibiliteit van het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture).

Toyota C-HR

Een groot voordeel van het TNGA-platform is de zeer lage zitpositie waardoor de bestuurder de auto sportief aanvoelt. Samen met het lage zwaartepunt en de multi-link achterwielophanging claimt het stevige platform stuurprecisie van hoog niveau.

In de onderscheidende vijfdeurs coupéstyling van de C-HR benadrukt Toyota de wielkasten om het krachtige ontwerp meer tot uiting te laten komen. Bijzonder detail zijn de in de C-stijl weggewerkte portiergrepen. De Full LED-koplampen hebben een uniek ontwerp en verhogen de herkenbaarheid van de C-HR nog meer.

Toyota C-HR

Toyota voorziet de crossover van een hybride aandrijflijn, die bekend is van de nieuwe Prius. De 1,8 liter viercilinder hybride aandrijflijn heeft een gecombineerd vermogen van 90kW/122 pk. De 'thermische efficiency' van het motorblok bedraagt 40 procent, hetgeen hoog is voor een benzinemotor.

Ook levert Toyota een 1,2 liter viercilinder turbomotor met 85 kW/115 pk. Deze motor is leverbaar met een handgeschakelde 6-bak of een CVT-automaat. De uitvoering met CVT-automaat is leverbaar met voorwielaandrijving of All Wheel Drive.

Toyota C-HR

Bij de C-HR is Toyota Safety Sense standaard aan boord. Het omvat een botspreventiesysteem (Pre-Collision System), rijstrookassistentie (Lane Departure Alert), verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist), automatische grootlichtassistent (Automatic Highbeam), voetgangersdetectie (Pedestrian Detection) en Adaptive Cruise Control.