28 september 2006
Toyota Auris (2007 - 2012)

Toyota Auris (2007 - 2012)

Toyota presenteert Auris

Autozine
28 september 2006 | Toyota's nieuwste creatie is de Auris, een concept car die van binnenuit is ontworpen. Een maximum aan interieurruimte zou op die manier samen gaan met plezierig en dynamisch rijgedrag. De Auris vertolkt daarmee de Vibrant Clarity designfilosofie van Toyota. Dit claimt dynamiek zonder dat doelmatig gebruik en rationaliteit uit het oog worden verloren.
 

Wahei Hirai, Toyota Global Design Managing Officer: "De Auris Space Concept is hoog en ruim. De hoge taille, de korte overhang en een opzet met een ver naar voren doorgetrokken passagierscompartiment zorgen ervoor dat het gevoel van dynamiek en wendbaarheid intact blijft. We spreken in dit geval van perfect imbalance".

Toyota Auris (2007 - 2012)

De Toyota Auris Space Concept toont vanbuiten sterk en robuust. Door de krachtige verticale vormen heeft de auto iets van kracht over zich, terwijl de brede schouders en de korte overhang zowel voor als achter sportief rijplezier uitstralen. Een indruk die nog eens wordt versterkt door de sportief gestileerde 19-inch lichtmetalen wielen, de geometrische koplampen, de duidelijk zichtbare remklauwen en de lage achterbumper met de daarin geintegreerde chromen uitlaatuiteinden.

Met de Auris wil Toyota uitbeelden wat autokopers in het C-segment aanspreekt.

Toyota Auris (2007 - 2012)