8 april 2010
Toyota Auris (2007 - 2012)

Toyota Auris (2007 - 2012)

Toyota opent 3D website voor Auris hybride

Autozine
8 april 2010 | De hybride Toyota Auris staat in juni bij de Toyota dealer, maar op de speciale website AurisFullHybrid.nl is hij nu al thuis in 3D ervaren. Door middel van Augmented Reality is het mogelijk de Full Hybrid Auris in een zelf gecreƫerde, virtuele omgeving te laten rondrijden.
 

Augmented Reality staat voor 'toegevoegde realiteit' en houdt zich bezig met het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden. Door middel van een webcam en zogenaamde 'objectmarkers' wordt de werkelijkheid herkend en wordt er op het beeldscherm informatie toegevoegd aan de realiteit.

Toyota Auris (2007 - 2012)

Om een eigen Full Hybrid Auris 3D experience te creëren, is alleen een computer, printer en een (web)cam nodig. Print de markers, die zijn te downloaden op de speciale website, uit en leg deze binnen het bereik van de webcam. Vervolgens verschijnen op het beeldscherm automatisch 'objecten', zoals de Full Hybrid Auris, bomen, een brug, een tankstation, fruitkraampje, verkeerslicht of zelfs een heteluchtballon.

De exclusief voor Europa ontwikkelde Full Hybrid Toyota Auris is de eerste in de reeks Toyota volumemodellen die met de geavanceerde Full Hybrid aandrijflijn wordt uitgerust. Hij is extreem zuinig (3,8 l/100 km) en schoon (89 g/km CO2). De auto is standaard uitgerust met onder meer automatische airconditioning, Cruise Control, Vehicle Stability Control, Traction Control, een E-CVT automatische transmissie, 5 deuren, elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels, mistlampen voor en zeven airbags.

De Full Hybrid Auris kost 22.990 euro en krijgt een leaseprijs van 375 euro per maand (48 mnd/20.000 km). Het model is per direct bestelbaar en staat vanaf de tweede helft van juni bij de Toyota dealer.