22 december 2006
Toyota Auris (2007 - 2012)

Toyota Auris

Toyota Auris krijgt 5 sterren van Euro NCAP

Autozine
22 december 2006 | Testinstituut Euro NCAP heeft de nieuwe Toyota Auris 5 sterren toegekend naar aanleiding van de crashtests van dit model. Behalve de hoogst mogelijke overallscore van 5 sterren, kreeg de Toyota Auris van Euro NCAP 35 punten voor passagiersbescherming (maximumaantal punten: 37), 37 punten voor de protectie van kinderen (maximum: 48 punten) en 21 punten voor de bescherming van voetgangers (maximum: 27 punten).
 

De sterke carrosserie van de Auris is ontworpen op een minimale vervorming van de passagiersruimte in het geval van een aanrijding. Dit draagt in hoge mate bij aan de passieve veiligheid van de inzittenden. De Toyota Auris wordt standaard geleverd met negen airbags, waaronder de door Euro NCAP geteste knieairbag voor de bestuurder. Het is de combinatie van de knieairbag en de vervormbare stuurkolom die heeft geleid tot de hoge waardering van vijf sterren voor de veiligheid van volwassen inzittenden.

Toyota Auris (2007 - 2012)

Met het behalen van 5 sterren bewijst de Toyota Auris zijn hoge veiligheidsniveau. Niet alleen voor volwassen passagiers, maar ook voor kinderen en voetgangers. Zoals alle belangrijke modellen in het huidige Toyota programma is de Auris standaard voorzien van ISOfix-bevestigingspunten voor kinderzitjes links en rechts op de achterbank. Daarmee behaalde de Auris de maximale score van 4 sterren voor de veiligheid van kinderen. Voor de voetgangersveiligheid gaf Euro NCAP de Toyota Auris 3 van in totaal 4 te behalen sterren.

Bij de zijdelingse botstest en bij de simulatietest van een aanrijding tegen een paal of boom kreeg de Toyota Auris de maximale score. De botsveiligheid bij een frontale aanrijding werd gewaardeerd met een resultaat van 94 procent.

Toyota Auris (2007 - 2012)