7 december 2021

Forum Suzuki SX4 (2006 - 2013)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 september 2021

Ervaring met SX4 : Deze auto 3 weken in bezit, 78.000 km gelopen, 13 jaar oud. Werkelijk super netjes. Rijdt heerlijk, wel de bekende vage stuurreactie rondom de middenstand. Heeft iemand daar nog tips voor? Verder zijn de stoelen nogal zacht of misschien hebben er 2 dikkerds ingezeten. Verder heerlijke auto.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): We hebben hem net, nog geen onderhoudsbeurt hoeven geven.

Uitvoering1.6 Shogun
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand78.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 22 mei 2020

Ervaring met SX4 : We hebben deze Suzuki SX4 "Shogun" (actie-model met beperkte oplage) nu vier jaar in ons bezit; toen we hem kochten, in 2016, was ie al 9 jaar oud, maar oogde nog als nieuw.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik over deze auto tevredener ben dan over alle andere die ik in de afgelopen 30 jaar heb gehad. En dat zijn er nogal wat (veel verschillende Citroëns, Volvo, Chrysler, Buick, Mazda).

Enige minpunt is de dikke, dubbele A-stijl, die het zicht naar links bemoeilijkt. Maar na enige tijd leer je er "omheen" te kijken.

Verder is de auto Japans-stug, maar daar heb je eigenlijk alleen maar last van in een auto-vijandige stad zoals Amsterdam, die volgeplempt is met verkeersdrempels (arme brandweer, arme politie, arme ambulance).

Verder bevalt de auto méér dan uitstekend. In de 4 jaar dat we er nu in rijden hebben we, afgezien van de beurten, 2 voorbanden, een accu en een paar nieuwe ruitenwisser-bladen moeten vervangen.

Zuinig is 'ie ook: we rijden gemiddeld 1 op 14 (voornamelijk stads-kilometers).

Grootste pluspunten: het enorm ruimtelijke gevoel in de auto, en de betrouwbaarheid.

Tenslotte ziet ie er nog een beetje stoer uit ook (met dakrails tenminste, zonder is de SX-4 ineens een grijze muis).

Ervaring met verkoop: Auto is gekocht bij Fiat-dealer Gebrs. Haaker te Badhoevedorp. Keurig en prettig bedrijf. Fiat heeft een zustermodel van de SX4 in zijn gamma; dat is de Fiat Sedici. Precies de zelfde auto, alleen het logootje is anders. Resultaat van (tijdelijke) samenwerking tussen Fiat en Suzuki.

UitvoeringShogun
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand103.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 27 juli 2019

Ervaring met SX4 : Soms wat krakende ophanging, maar blijkt Suzuki kwaaltje te zijn. Verder goede en fijne auto en op de normale slijtage van bepaalde onderdelen na geen probleem gehad.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Geen opmerkingen over deze garage. Zeller Auto's in Roden.

Uitvoering1600 Exlusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit4 jaar
KM-stand223.000 km
DealerFleming

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 13 juni 2019

Ervaring met SX4 : De SX4 waar ik over schrijf is van mijn vrouw. Na twee Micra's en een Escort was zij ivm het maken van meer kilometers per jaar toe aan iets "meer" auto. De SX4 was mijn idee en zij is daar tot op vandaag nog erg tevreden mee. De garage werkt qua service ook erg mee aan het goede gevoel. Het betreft hier Automobielbedrijf Stormvogels in IJmuiden.

Ja, de A-stijl behoeft wat gewenning. Het 1.6 motortje is niet snel maar ik moet zeggen dat mijn vrouw er aardig mee weet te poken en menig Golf zoek heeft gereden, zij weet dus precies waar de "tork" zit. (mij lukt het echt niet). De 4x4 heeft zij alleen bij sneeuw in gebruik in combinatie met winterbanden. Hij is gekocht met 40.000 km op de teller en zij heeft er zelf 75.000 km in 4 jaar tijd bij gezet. Zij heeft eerst het 1.6 motortje "los" moeten rijden (+/- 2000 km) sindsdien loopt hij als een zonnetje. In die 75.000 km heeft hij alleen maar zijn onderhoudsbeurten gehad en is er verder niets kapot gegaan.

Vorige week zijn wij voor haar op zoek gegaan naar een S-Cross, maar helaas is Stormvogels geen Suzuki dealer meer en doet alleen nog maar Nissan. Gevolg is dat zij over een week of twee over stapt naar een Nissan Qashqai uit 2015 met 23.000 km op de teller.

Al met al is de SX4 een fijne betrouwbare auto en voor iedere auto geldt; je moet er wel mee rijden dus kleine stukjes zijn funest.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Autobedrijf Stormvogels in IJmuiden is een erg fijn en in mijn beleving, betrouwbaar bedrijf. Het enige wat ik zelf doe is het wisselen van de zomer en winter banden.

Ervaring met verkoop: Wij kopen de auto's van mijn vrouw (ik rijd zelf al jaren in een auto vd zaak) al jaren bij Automobielbedrijf Stormvogels in IJmuiden. Een voor ons zeer betrouwbaar adres. De verkoop loopt altijd prima en de service is altijd goed, in dit geval dus ook. De betrouwbaarheid van deze dealer is voor mij/ons zo belangrijk dat deze belangrijker is dan het merk auto.

Uitvoering1.6 4x4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit5 jaar
KM-stand115.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
AutoCoach
  

, datum: 16 september 2017

Ervaring met SX4 : Over de SX 4 is ooit het volgende geschreven: "Suzuki is vooral bekend als producent van kleine, vlotte auto's zoals de razend populaire Swift. Maar zoals de Swift vooral populair is bij mensen die op zoek zijn naar hun eerste auto, zo is de SX4 vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar hun laatste auto".

Maar goed. Mijn partner en ik rijden nu ruim anderhalf jaar in deze Suzuki SX4 (Shogun-uitvoering). Maar we hebben geen van beiden het gevoel dat dit onze laatste auto is; er gaan hoogstwaarschijnlijk nog meer Suzukinulls komen.

Het enige probleem in anderhalf jaar tijd: een rammel vanuit het stuurhuis. Is onder garantie verholpen (nieuwe stuurstang). Verder hebben we in de ruim anderhalf jaar dat we erin rijden, alleen de ruitenwisserbladen vervangen, die werden wat streperig. Verder nooit problemen.

En ja, Het motortje is wat brommerig, en het klopt dat de auto op korte hobbels bijzonder stug is, maar hey: ik ben dan ook met mijn vorige autonulls wel enorm verwend qua comfort en motorgeluid. Ik heb namelijk jarenlang allerlei Citroens gereden (DS, BX en XM) en vervolgens een paar Amerikaanse zes-cilinder slagschepen: Chrysler LeBaron Coupe, en Buick Park Avenue (2 X), gevolgd door een super-stille, zijdezachte Mazda Xedos 6 (Zoomzoom). Die laatste kan ik eenieder aanbevelen die een betrouwbare, zeer betaalbare en bijzonder fraai, gedistingeerd en tijdloos ontworpen youngtimer zoekt!

Maar ja. Toen kwam de ouwe dag. En met die ouwe dag de gewrichtsproblemen. Dus moest ik mijn super-lage Xedos 6 verruilen voor een super-hoge. Kandidaten waren de Nissan Qashqai, de Mitsubishi ASX, de Hyundai Tucson, zijn broertje de Kia Sportage, de Honda CRX, de Honda HRV, of de Toyota Rav 4. Voor een voor mij betaalbaar exemplaar (budget tot circa 6000 Euro) moest ik bij al die genoemde merken een exemplaar zoeken uit de periode 2003-2005. Zat je toch weer met een 12 jaar oud vehikel opgescheept.

Toen zag ik, min of meer bij mij om de hoek, een Suzuki SX 4 staan. Nooit eerder gezien, dus ook nooit eerder op mijn netvlies geweest bij mijn keuze voor een volgende auto. Ik viel meteen als een blok voor de SX4. En mijn partner was ook meteen verkocht. En als bijkomend voordeel bleek de SX4 zeer betaalbaar te zijn en was er verhoudingsgewijs een groot aanbod aan exemplaren van veel recentere datum, en met weinig kilometers. Na het lezen van talloze reviews & testverslagen, de knoop doorgehakt en een mooi zwart exemplaar gevonden uit 2007, bij een betrouwbare dealer op een paar kilometer afstand, met 6 maanden Bovag-garantie en slechts 90 K op de teller.

De auto bevalt geweldig goed. En ja, die vermaledijde A-stijl is irritant, maar het went: je gaat er op den duur vanzelf nullomheennull kijken. En ja, de richting-aanwijzer blijft knipperen na een rotonde, maar ook daar leer je op te anticiperen.

Verder niets dan goeds over deze auto. Op de lange afstand is ie best comfortabel, hij is zuinig, hij ziet er stoer uit, de instap is bijzonder gewrichts- en rugvriendelijk en het ruimtelijk gevoel binnenin is zonder meer riant.

We sluiten niet uit dat onze volgende auto wederom een Suzuki wordt: een SX4 S-cross of misschien wel een Vitara.

Uitvoering2007 Shogun
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand97.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Mieke. B, datum: 14 januari 2018

Antwoord: Beste Peter,

Uw ervaringen met de Suzuki SX 4 zijn ook de onze. Dit is onze 9e Suzuki van de Swift 3- en 5 deurs, naar Baleno 3- en 5 deurs, daarna 3 x Wagon R, vanwege de hogere instap en toen 2 x SX 4. Allemaal automaat en nog nooit problemen noch onkosten gehad.

Maar nu wel en dat vind ik bijzonder jammer.

Mijn verwarming aan de linkerzijde werkt niet meer. Blaast wel koude lucht. Bij dealer en Bovag-garagebedrijf geweest en kreeg de volgende melding: sx4 automaat,code B1504,sunlight sensor malfunction

Men is van mening dat de radiator/kachel vervangen moet worden. Dure aangelegenheid. Auto 6 jr. oud, pas APK en 70.000 beurt gehad. Is er iemand bekend met deze kwaal.

Als ik de airco uitzet, geeft hij WEL warmte. Vreemde situatie, iemand hier ervaring mee?

 
Reactie van: Estra01, datum: 5 december 2019

Antwoord: Wij hebben het zelfde gehad: kachel werkte niet aan de linkerkant. Nieuwe geplaatst door Suzuki, was service. Netjes opgelost.

  

, datum: 2 april 2016

Ervaring met SX4 : Nette auto. Ben zeer tevreden.

Maar, wie kan mij vertellen of er al een voorbereiding in zit voor een cruise control?

Uitvoering1.6/16v Shogun
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand43.000 km
DealerEefde

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: C. Vanderknaap, datum: 26 december 2018

Antwoord: de voorbereiding zit er in

  

, datum: 1 maart 2016

Ervaring met SX4 : Heb speling op versnellingbak, het is de schakelvork. Jeeft iemand daar ook probleem mee en wat is oplossing?

Uitvoering2;0ddis
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand85.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor9
  
 
 1 
...

Dutchlease
Renault Captur Renault Captur
★★★☆☆
Mitsubishi ASXMitsubishi ASX
★★★☆☆
Peugeot 2008 Peugeot 2008
★★★☆☆
Nissan Juke Nissan Juke
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs