Publicatiedatum: 16 november 2016
 

Winterbanden

Ga veilig de weg op

Advertorial | Buiten is het guur. De temperaturen gaan omlaag. En dus wordt het weer tijd voor winterbanden! In Nederland worden winterbanden sterk aangeraden, in het buitenland zijn ze veelal verplicht. Maar waarom eigenlijk? Wat is het voordeel van winterbanden?
 
Info

Bijna de helft van de rijeigenschappen van een auto wordt bepaald door de banden. Niet alleen de grip, maar ook de rijgeluiden en het veercomfort worden deels bepaald door de banden. En dat is een grote uitdaging! Want een band die veel grip heeft, zorgt weer voor een hoger verbruik. En een band die goed presteert op droog wegdek, heeft misschien minder grip in de regen.

Winterbanden

Balans of compromis?

Met het juiste profiel en een slimme mix van materialen vinden bandenfabrikanten de balans tussen veiligheid, verbruik en comfort. Maar... als diezelfde band ook nog eens optimaal moet presteren bij koud en warm weer wordt die balans een compromis. Daarom is het beter om bij temperaturen beneden de zeven graden voor winterbanden te kiezen.

Winterbanden zijn namelijk gemaakt van een zachter materiaal dat ook bij lage temperaturen zijn grip en comfort behoudt. Daarbij hebben winterbanden een ander profiel, dat beter in staat is om grote hoeveelheden regen of sneeuw af te voeren. Zo bevat het loopvlak van een winterbanden diepere groeven en beduidend meer lamellen en is het design alsmede de plaatsing ervan anders dan bij een zomerband. Dit om ervoor te zorgen dat water beter en sneller wordt afgevoerd en daarmee de tractie en grip wordt verhoogd. Ook zorgen deze toepassingen voor een betere stabiliteit van de auto bij slechtere weers- en wegomstandigheden.

Dat zorgt voor een betere wegligging en een kortere remweg bij koud en gladheid. Daarom zijn winterbanden in landen met een koud klimaat verplicht, maar zijn ze ook in Nederland sterk aan te raden.

Winterbanden

Wintrac xtreme S

Het van oorsprong Nederlandse bandenmerk Vredestein heeft een groot assortiment winterbanden. Zo is er de Wintrac xtreme S, een Ultra High Performance-winterband. Dankzij Internal Sipe Locking Technology (ISLT) tilt de Wintrac xtreme S de eigenschappen van een topklasse winterband naar een ongekend hoog niveau.

De winterbanden van Vredestein voldoen niet alleen aan alle veiligheidseisen, maar zien er dankzij een ontwerp van Giugiaro ook nog eens goed uit.

Dit artikel is gesponsord door Vredestein.

Winterbanden


Bezoek website