Publicatiedatum: 25 mei 2018
Shell V-Power

Shell V-Power

Doorbreek de sleur!

Advertorial | Het is fijn om gewoonten te hebben. Niet iedere keer opnieuw kiezen, maakt het leven een stuk makkelijker. Iedere dag bij dezelfde bakker hetzelfde brood kopen. Iedere dag  dezelfde route naar het werk rijden. Iedere dag op dezelfde zender naar hetzelfde radioprogramma luisteren. En natuurlijk altijd bij dezelfde pomp dezelfde brandstof tanken. Maar is dat laatste wel zo verstandig?
 
Info

Het antwoord op die laatste vraag lijkt eenvoudig te zijn. De auto rijdt al jaren goed op de vertrouwde brandstof, dus waarom afwijken van de routine? Omdat verandering slechts heel langzaam optreedt. Wanneer een motor intern vervuilt, gaat dat zo geleidelijk dat het voor de dagelijkse bestuurder nauwelijks waarneembaar is. Maar gaandeweg kan de motor minder gaan presteren en kan het brandstofverbruik toenemen.

Shell V-Power

Of de motor vervuilt en hoe snel dit proces zich voltrekt hangt af van het type motor en het gebruik van de auto. Wanneer veel korte ritten worden gemaakt (minder dan 30 km), komt de motor nooit goed op temperatuur. Dat levert vervuiling op in de motor en het uitlaatsysteem. Evenzo is hard rijden met koude motor funest voor de gezondheid van de auto. Een "premium" brandstof kan die vervuiling op de lange termijn tegengaan of vertragen. Het voordeel van Shell V-Power is dat deze brandstof de motor schoonhoudt en ook schoonmaakt. In andere woorden; het verwijdert vuil en beschermt de motor.

Maar er is meer. Steeds meer fabrikanten kiezen voor "downsizing". Dat wil zeggen dat relatief kleine motoren veel vermogen leveren bij een laag verbruik. Om dat te kunnen realiseren beschikken die motoren over sensoren die meten wat de eigenschappen van de gebruikte brandstof zijn. Het verbrandingsproces wordt daar op afgestemd en mede op die manier worden de beloften van de fabrikant waargemaakt. Daarbij werken sommige van deze kleine motoren bij een hogere temperatuur en hebben ze meer interne wrijving, waardoor een premium brandstof ook meerwaarde biedt.

Veel snelle auto's hebben soortgelijke sensoren, maar passen het karakter van de motor aan om optimaal te presteren niet om minimaal te verbruiken. Shell neemt daarbij een bijzondere positie in, want de premium brandstof van Shell heeft een octaangetal van 98. Dit zorgt voor een hogere onstekingskwaliteit met een betere verbranding tot gevolg. Er wordt dus meer energie uit elke druppel brandstof gehaald en dit zorgt voor nog betere motorprestaties.

Shell V-Power

Kortom: ja, de auto rijdt goed op de vertrouwde brandstof, maar op de lange termijn is een brandstof zoals Shell V-Power nog beter.

Om Shell V-Power extra aantrekkelijk te maken, geeft Shell tijdelijk extra Air Miles cadeau bij inlevering van speciale actiecoupons. Bij een tankbeurt met Shell V-Power van minimaal 20 liter worden 50 extra Air Miles bijgeschreven. Bij de tweede tankbeurt zijn dat 75 Air Miles, voor de derde tankbeurt 100 Airmiles en voor de vierde 125 Air Miles. Wie alle vier de coupons verzilvert, maakt bovendien kans op een meet en greet met Sebastian Vettel en kaarten voor de F1 race in Spa-Francorchamps.


Bezoek website