Publicatiedatum: 1 januari 2018
 

Overstappen van verzekering

De kleine lettertjes en meer

Advertorial | Waarom zou iemand de moeite nemen om over te stappen naar een andere verzekeraar? Er zijn diverse websites die de premies van verzekeraars onderling kunnen vergelijken, maar misschien telt er meer dan alleen de premie?
 
Info

De hoogte van een verzekeringspremie is afhankelijk van vele factoren: het type auto, de leeftijd bestuurder, de historie van de bestuurder, de woonplaats en nog veel meer. Omdat de premie afhankelijk is van zo veel facturen, zijn websites die premies onderling vergelijken heel zinvol.

Overstappen van verzekering

Toch is er meer om op te letten dan alleen de verzekeringspremie. Een lage premie kan namelijk een hoog eigen risico betekenen. Ook kan de dekking minder compleet zijn waardoor deze voordelig lijkt, maar bij daadwerkelijke schade heel wat minder goed uitpakt.

Omgekeerd is er kans op oververzekering: als een auto voor een te hoog bedrag is verzekerd (omdat de auto sinds aanvang van de verzekering in waarde is gedaald), zal de verzekeraar ondanks de hoge premie toch een laag bedrag uitkeren bij schade.

Een klassieke auto kan soms heel voordelig worden verzekerd, maar wie de kleine lettertjes leest kan er achter komen dat die geliefde klassieker dan beperkt mag worden gebruikt en 's nachts altijd in een garage moet staan.

Om de premie laag te kunnen houden, is ook de technische staat van een auto van belang. Klanten van verzekeraar Allsecur hebben daarom recht op een gratis zomer- en wintercheck bij Kwikfit. Daarbij worden onder andere banden, schokdempers, uitlaat, remmen, verlichting en olie gecontroleerd. Wie onverhoopt toch schade heeft, kan gebruik maken van gratis vervangend vervoer danwel gratis thuisbrengservice voor passagiers.

Wie voor 7 januari 2018 overstapt naar Allsecur maakt namelijk kans op 1 van de 500 tankpassen tot een waarde van 250 euro.


Bezoek website