Publicatiedatum: 20 september 2017
Ford Fiesta

Ford Fiesta

Geen compromis, geen spijt

Advertorial | De nieuwe Ford Fiesta was al leverbaar in de vertrouwde Trend en Titanium uitvoeringen. Daar komen nu twee bijzondere versies bij die de Fiesta nog meer karakter geven: de sportieve ST-Line en de luxueuze Vignale.
 
Info

Wat de nieuwe Ford Fiesta bijzonder maakt, zijn de uitgesproken uitvoeringen. Om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken, moeten auto-ontwerpers in de regel compromissen sluiten. Ford kiest met de Fiesta juist een andere insteek en maakt voor iedere doelgroep een uitvoering op maat.

Ford Fiesta

ST-Line

Zo is de Fiesta voortaan ook leverbaar als "ST-Line" (rode auto op de foto's). Dit staat voor een variant die even sportief is aangekleed als de echte sportwagens van Ford (de "ST" modellen), maar dan zonder de bijbehorende dure techniek.

Ford Fiesta

Zo is de ST-Line er als meer dan vlot gelijnde driedeurs met subtiele spoilers en extra grote velgen. In het interieur voeren zwart en rood de boventoon om het sportieve gevoel te versterken. De stoelen van de ST-Line zijn stevig en bieden extra zijdelingse steun.

Ford Fiesta
KwikFit

Alhoewel de ST-Line wordt aangedreven door dezelfde motoren als de andere uitvoeringen van de Fiesta, verschilt het rijgedrag wel degelijk. De ST-Line is namelijk voorzien van een verlaagd onderstel (-10 mm), een directere besturing, sterkere torsiestaven en stuggere veren. Daarmee voelt de ST-Line als een compleet andere auto; lichtvoetiger en dynamischer.

Ford Fiesta

Vignale

Wie op zoek is naar minder opwinding, maar juist hecht aan luxe en comfort kiest voor de Vignale (beige auto op de foto). "Vignale" staat bij Ford traditioneel voor de meest luxueuze uitvoeringen en voor het eerst biedt ook de compacte Fiesta dergelijke verwennerij.

Ford Fiesta

De bekleding van de stoelen ("gewatteerd") en de gebruikte materialen stralen allemaal een warmte en exclusiviteit uit die uniek zijn voor een compacte auto. Bovendien is de Vignale voorzien van (nog) betere geluidsisolatie dan de reguliere versies, waardoor ook de rijervaring wederom echt anders is.

Ford Fiesta

Ook uniek is het hoogwaardige audiosysteem, dat is ontwikkeld in samenwerking met specialist B&O. Dankzij de rijke, heldere en realistische klank tilt ook dit het compacte model van Ford naar een hoger plan.

Daarnaast is iedere Fiesta voorzien van de nieuwste veiligheidstechniek die Ford in huis heeft. Ook hier maakt Ford een opmerkelijke keuze, want in de regel wordt nieuwe techniek juist eerst in de topmodellen geïntroduceerd.  Door de Fiesta als eerste te voorzien van alle nieuwe veiligheidsvoorzieningen wordt echter een grotere doelgroep bediend en daarmee is de veiligheid écht gediend. Ook hier geld: geen compromis, geen spijt.


Bezoek website