Publicatiedatum: 11 september 2017
panorama

Kia Optima Sportswagon

SportSpace wordt realiteit

Advertorial | In 2015 gebeurde er iets opmerkelijks. Tijdens de jaarlijkse autoshow van Geneve waren het niet de gebruikelijke prestigieuze merken die de aandacht trokken, maar het tot nu toe zo bescheiden Kia. Want Kia toonde de SportSpace conceptcar: een buitengewoon fraaie stationwagon met een heel gewoon prijskaartje. Inmiddels is de SportSpace realiteit en heet Optima Sportswagon.
 
Info

Kia kon het zich permitteren om de Optima Sportswagon een aansprekend uiterlijk mee te geven omdat de Sportswagon gericht is op Europa. De Optima sedan is vooral bedoeld voor de Amerikaanse markt en vormgegeven om daar op in te spelen. Maar in Europa genieten stationcars de voorkeur en dus konden de vormgevers zich toeleggen op de Europese smaak. Dat wierp vrijwel direct zijn vruchten af, want de Optima won kort na introductie de "If Design Award 2017" en dat is ongebruikelijk voor een zakenauto!

Kia Optima Sportswagon

Tegelijkertijd is de functionaliteit niet vergeten. Standaard is de bagageruimte niet meer dan gemiddeld, maar dat komt omdat Kia heeft gekozen voor extra ruimte op de achterbank. Met opgeklapte achterbank meet de kofferruimte 1.686 liter en daarmee behoort de Optima Sportswagon tot de top van het segment.

Kia Optima Sportswagon

Omdat de Optima wereldwijd wordt verkocht (al dan niet als Sportswagon), kan Kia het zich permitteren de auto standaard rijk uit te rusten. Kia biedt daarom alle gangbare luxe en veiligheidssystemen die anno 2017 mogen worden verwacht van een auto in dit segment. De Optima gaat zelfs verder dan dat met een hoogwaardig audiosysteem, stoelkoeling en inductieladen voor mobiele telefoons (indien het toestel dat ondersteunt).

Kia Optima Sportswagon

Speciaal voor de Europese markt is de Optima Sportswagon leverbaar met een 1.7 liter dieselmotor (141 pk / 340 Nm), desgewenst in combinatie met een zeventraps (!) automaat met dubbele koppeling. In de praktijk is dit een geslaagde combinatie omdat de motor en versnellingsbak perfect op elkaar zijn ingespeeld.

Kia Optima Sportswagon

In vergelijking met de vorige Optima heeft deze vierde generatie een sterker frame. Dankzij het gebruik van nieuwe danwel samengestelde metaalsoorten werd het koetswerk steviger en toch lichter. Dat zorgt voor meer stabiliteit in de bocht en minder trillingen op hoge snelheid. Zo combineert de Optima Sportswagon het opvallende lijnenspel van de SportSpace Concept met alle vertrouwde kwaliteiten van Kia.


Bezoek website