Publicatiedatum: 12 juni 2017
panorama

Kia Optima Sportswagon

Visitekaartje

Advertorial | Een leaseauto is meer dan alleen praktisch vervoer, het is ook het visitekaartje van de werkgever. Het visitekaartje van Kia is de nieuwe Optima Sportswagon. Met dit topmodel laat de Koreaanse fabrikant zien waartoe het in staat is op gebied van vormgeving en techniek.
 
Info

De ommekeer voor Kia kwam in 2006. Toen haalde het merk de vermaarde Duitse auto-ontwerper Peter Schreyer binnen. Hij was eerder verantwoordelijk voor de vormgeving van modellen van Audi en tilde mede dankzij die ervaring het merk Kia naar een hoger plan.

Kia Optima Sportswagon

Kenmerkend is de zogenaamde "tiger nose", waar iedere nieuwe Kia nu aan is te herkennen. Dit geeft de Optima de zelfverzekerde uitstraling die hoort bij een zakenauto. Terwijl de Optima sedan vooral is bedoeld voor de Amerikaanse markt, is de Optima Sportswagon toegesneden op de Europese markt. Dat gaf de vormgevers nog meer vrijheid om de auto helemaal aan te passen aan de smaak van de Europese klant.

De Optima Sportswagon is bovendien één van de grootste stationcars in zijn segment en dat vertaalt zich in royale ruimte voor- en achterin.  Met opgeklapte achterbank bedraagt de bagageruimte 1.686 liter en dat is een recordwaarde voor een auto als deze.

Kia Optima Sportswagon

Voordat Kia zich toelegde op het uiterlijk, lag de nadruk vooral op een gunstige prijs/prestatie-verhouding. Nog steeds scoort Kia goed als het gaat om de uitrusting met alle luxe en veiligheidsvoorzieningen die van een moderne auto mogen worden verwacht. Denk daarbij aan sensoren die met de bestuurder "meekijken", waardoor de elektronica kan waarschuwen of zelfs ingrijpen om een ongeluk te voorkomen. Het gebruikelijke infotainment-systeem is uit te breiden met Apple CarPlay en Android Auto.

Met het oog op de zakelijke markt is de Kia Optima Sportswagon leverbaar met een 1.7 liter dieselmotor. Deze is sterker en stiller dan in de vorige generatie van de Optima, waarbij vooral opvalt dat de motor en de automaat erg mooi op elkaar zijn ingespeeld.

Kia Optima Sportswagon
Vandebron

Kia volgt de trend door voor deze nieuwe generatie van de Optima Sportswagon een sterk en relatief licht chassis te gebruiken. Dit zorgt voor meer gevoel in de besturing en een uitstekend weggedrag. De Optima Sportswagon leent zich het beste voor lange afstanden en overtuigt dan met heel veel comfort. Op die manier geeft Kia zijn visitekaartje af aan de berijder, die op zijn beurt fit en uitgerust arriveert op iedere afspraak.


Bezoek website