Publicatiedatum: 10 augustus 2017
panorama

Allsecur premie-alert

Meer is niet altijd beter

Advertorial | Twee pleisters zijn beter dan één. Twee rookmelders zijn beter dan één. Twee airbags zijn beter dan één. Twee sloten zijn beter dan één. En menigeen voelt zich veiliger in een grote SUV dan in een klein stadsautootje. Als het om veiligheid gaat, lijkt meer altijd beter. Dat geldt echter niet altijd voor een autoverzekering, lees zelf waarom.
 
Info

In veel gevallen geldt dat meer veiligheidsvoorzieningen meer veiligheid bieden. Maar bij autoverzekeringen ligt dat anders! Wie een auto twee keer verzekert, zal bij schade slechts één keer uitbetaald krijgen. Een tweede verzekering is dus weggegooid geld.

Allsecur premie-alert

Bovenstaande klinkt misschien als een open deur, maar wat veel minder mensen weten is dat het ook verspilling is om een auto voor een te hoge waarde te verzekeren. Wanneer een auto ouder wordt, neemt de dagwaarde logischerwijs af. Maar wie een auto desondanks voor de nieuwwaarde verzekert, wacht in geval van schade een teleurstelling. Niet de nieuwwaarde, maar de dagwaarde zal worden uitgekeerd. En wanneer reparatie kostbaarder is dan de dagwaarde, wordt niet het herstel maar de dagwaarde uitgekeerd.

In de regel is het verstandig om auto's ouder dan vijf jaar niet meer voor de nieuwwaarde, maar voor de dagwaarde te verzekeren. Met andere woorden: volledig casco is dan minder zinvol, en het is beter te kiezen voor beperkt casco (wel verzekerd voor diefstal of natuurgeweld) of alleen wettelijke aansprakelijkheid ("WA").

Verzekeraar Allsecur speelt hier op in met de Premie Alert: zodra de auto ouder is dan vijf jaar, ontvangt de klant een op maat gemaakt verzekeringsadvies. Zodra de auto tien jaar oud is, volgt opnieuw een Premie Alert omdat het verschil tussen dagwaarde en maximale uitkering bij schade dan nog groter wordt.

Allsecur premie-alert

Naar schatting zijn op dit moment 2.4 miljoen auto's in Nederland oververzekerd. Wanneer al deze bestuurders gebruik zouden maken van de Premie Alert van Allsecur, kan hiermee naar schatting 450 miljoen euro worden bespaard. Bij verzekeren geldt dus: meer is niet altijd beter, en met de juiste voorlichting kan veel voordeel worden behaald.


Bezoek website