Publicatiedatum: 7 november 2017
 

Jeep Compass

De Jeep onder de SUVs

Advertorial | Een SUV is een auto die gekozen wordt met het gevoel. Een SUV is even ruim en praktisch als een grote gezinsauto, maar voegt daar een stoer uiterlijk aan toe. De Jeep Compass gaat nog een stapje verder met het imago van een echte Jeep...
 
Info

De Compass is het een na compactste model van Jeep. De meest compacte Jeep is de Renegade en bij dat model ligt de nadruk op een ruige uitstraling met een duidelijke knipoog naar het roemruchte verleden van het merk.

Jeep Compass

De Compass kijkt juist naar de toekomst. Nog steeds is de Compass herkenbaar als een echte Jeep, maar nu is de vormgeving juist een moderne interpretatie van de huisstijl van het merk. De kenmerkende zevenslots grille is nu laag en slank, de hoekige wielkasten zijn strak in plaats van retro.

Alhoewel de verhouding tussen de hoeveelheid metaal en glas heel anders is dan bij traditionele Jeeps, biedt de Compass uiteindelijk evenveel binnenruimte. Het interieur is eveneens een moderne interpretatie van de traditionele Jeep-stijl, inclusief de laatste techniek die het merk in huis heeft. Denk daarbij aan moderne infotainment-systemen, inclusief ondersteuning voor Apple Carplay en Android auto.

Jeep Compass

Uitrusting

De Compass gaat een stuk verder dan andere SUVs met de "Selec-Terrain".  Hiermee geeft de bestuurder aan in welk type terrein wordt gereden, waarna de elektronica er voor zorgt dat iedereen terrein kan rijden met de Compass. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, zijn naast vierwielaandrijving ook kruipversnellingen beschikbaar waarmee de Compass ook geschikt is voor zwaar terrein.

Voor gebruik op de openbare weg, biedt de Compass diverse actieve veiligheidssystemen. Camera's rondom de auto kijken met de bestuurder mee, zodat de computer kan waarschuwen of zelfs ingrijpen bij gevaar. Ook kan de Compass dankzij de vele sensoren zelfstandig inparkeren.

Jeep Compass
KwikFit

Motoren

Jeep levert de nieuwe Compass in meer dan honderd landen, maar past het leveringsprogramma aan aan de regio. Zo is de Compass in Nederland leverbaar  met de keuze uit een benzine en twee dieselmotoren. Dit zijn de bekende motoren die zich inmiddels ook in de andere modellen van Jeep hebben bewezen.

Daarmee is de Compass, een logische aanvulling op het bestaande aanbod van Jeep vormen. En nog belangrijker SUV met een uniek karakter: het is een Jeep!

Jeep Compass

De Jeep Compass is leverbaar vanaf 30.990 euro. Kijk voor meer informatie op Jeep.nl


Bezoek website