zondag, 28 november 2021
 

Laatste tests

28 november 2021

Opel Combo-e Life

Opel Combo-e Life

Geen compromis

27 november 2021 | "Geen compromis" is het motto van Opel voor de Combo-e Life. Echter, wie een bedrijfswagen inzet als personenauto sluit per definitie een compromis. Een bedrijfswagen heeft nu eenmaal niet de verfijning van een personenauto. Nu verandert er nog meer: de vertrouwde diesel- en benzinemotoren worden verruild voor elektrische aandrijving. Is dat een verbetering of nog een compromis?

Audi Q5 Sportback

Audi Q5 Sportback

Halverwege

25 november 2021 | De Q5 is de middelgrote SUV van Audi. De Q5 Sportback is een speciale versie van de Q5 die dankzij een aflopende daklijn de elegantie van een coupé met de kracht van een SUV combineert. Daarbij houdt de "TFSIe" het midden tussen benzine en een volledig elektrische aandrijving. Biedt de Q5 Sportback TFSIe daarmee van alles net niets? Of is het juist een ideale combinatie die het beste van alles biedt?

MG Marvel R

MG Marvel R

Een nieuwe vorm van snelheid

21 november 2021 | Autofabrikanten prijzen hun producten vaak aan met de meest prachtige claims. Ze beloven "een nieuwe rijbeleving", "een nieuwe dimensie in mobiliteit", "ultiem rijplezier" en meer. Met de komst van de Marvel R komt daar iets bij waar zelfs de reclamemakers niet aan hebben gedacht: een nieuwe vorm van snelheid! Lees hoe dat precies zit.

Peugeot 308

Peugeot 308

Niet in cijfers uit te drukken

16 november 2021 | "Slechte auto's worden niet meer gemaakt" is een gevleugelde uitspraak om duidelijk te maken dat het strikt genomen niet heel veel uitmaakt welke auto wordt gekozen. Deze volkswijsheid gaat echter aan één ding voorbij: een auto moet wel bij de individuele smaak passen. Daarom gaat het bij de derde generatie van de Peugeot 308 om veel meer dan alleen de cijfers.

Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz GLS

Met ster de grootste

13 november 2021 | Er is groot, groter en grootst. SUV's hebben de genen van een terreinwagen en daarmee een grote bodemvrijheid, hoge bouw en flinke breedte om dat alles in balans te houden. Van nature is een Sports Utility Vehicle daarom al veel groter dan een doorsnee personenauto. Toch kan het altijd groter! Maak kennis met de grootste SUV van Nederland: de Mercedes-Benz GLS.

Polestar 2

Polestar 2

Ster komt dichterbij

9 november 2021 | Aanvankelijk leek de Polestar 2 vooral een droomauto. Met ruim 400 pk, vierwielaandrijving, een extra grote batterij en een prijskaartje van een hele dikke 50.000 euro leek deze elektrische auto alleen besteed aan bevoorrechte kopers. Inmiddels is deze Zweedse ster met Chinese invloeden echter ook beschikbaar in eenvoudigere en dus betaalbaardere versies. Maak kennis met de Polestar 2 in de meest eenvoudige uitvoering: de "Standard Range Single Motor".

Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan

Multifan van de Multivan

5 november 2021 | Letterlijk en figuurlijk groot nieuws: er is een geheel nieuwe Multivan! Echter, tot nu toe was dat nauwelijks interessant. Vanwege de hoge belasting was deze grootste gezinsauto van Volkswagen namelijk uiterst kostbaar. Deze nieuwe generatie kost echter hetzelfde als een doorsnee gezinsauto, maar biedt beduidend meer ruimte. Hoe heeft Volkswagen dat gerealiseerd?

Lexus UX

Lexus UX

Instap-Lexus

3 november 2021 | Het instapmodel van Lexus, de CT, is na vele jaren eindelijk uit productie genomen. Maar... er is geen opvolger voor deze chique hatchback gepland. Daarom is de UX nu het instapmodel van Lexus. De UX is echter een SUV (luxe terreinwagen) en daarom een stuk duurder dan de CT. Om toch een scherp geprijsd instapmodel aan te kunnen bieden is de Lexus UX er voortaan ook als "200". Weet dit instapmodel te overtuigen als echte Lexus?

Citroen e-Berlingo

Citroen e-Berlingo

Met de stroom mee?

28 oktober 2021 | De Citroën Berlingo is al drie generaties een succes. Omdat de Berlingo een personenauto op basis van een bedrijfsauto is, biedt de Berlingo heel veel ruimte tegen een scherpe prijs. Nu is de Berlingo er ook als elektrische auto. Biedt ook de "e-Berlingo" heel veel ruimte voor weinig geld?

Ford Mustang MACH-E GT

Ford Mustang MACH-E GT

Vaarwel Mustang, hallo Mustang MACH-E

22 oktober 2021 | De Ford Mustang is de Amerikaanse droom op wielen. De Mustang biedt de extravagante vormgeving en zware motoren van een volbloed sportwagen, maar dan tegen een veel lagere prijs. Toch breekt Ford na vele generaties met die traditie. Het renpaard van de toekomst heeft elektrische aandrijving en ziet er bovendien heel anders uit. Kan ook de "Ford Mustang MACH-E" de harten van verstokte autoliefhebbers sneller doen slaan?