zondag, 17 november 2019
 

Laatste tests

17 november 2019

Seat Mii Electric

Seat Mii Electric

Tweede leven

13 november 2019 |

De Seat Mii verscheen in 2012 op de markt. Daarmee zou dit instapmodel van Seat nu aan het einde van de levenscyclus zijn en zou het tijd zijn voor een vervanger. Maar in plaats daarvan voorziet Seat de Mii van elektrische aandrijving en ziet het merk weer toekomst in deze oudgediende. Is alleen een nieuwe aandrijving voldoende om de Mii een tweede leven te geven?

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Toontje hoger

12 november 2019 |

De Octavia heeft altijd de boventoon gevoerd bij Skoda. Wereldwijd is de Octavia veruit het meest verkochte model van het merk. Dus nu het tijd is om de vierde generatie van dit succesnummer te introduceren, pakt Skoda het groots aan. Het huurt het concertgebouw van Praag af en onthult met muziek en dans de nieuwe Octavia.

Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom

De grote transitie

10 november 2019 |

Ford is bezig met "elektrificeren". Alle modellen krijgen in meer of mindere mate elektrische aandrijving om op die manier de uitstoot te verlagen en de efficiency te vergroten. Daarbij is het uitgangspunt dat per auto de meest geschikte aandrijfvorm wordt gekozen. Zo worden de Transit Custom en Tourneo Custom voorzien van elektrische aandrijving met hulpmotor.

Mercedes-Benz GLC 300e

Mercedes-Benz GLC 300e

De fijnste

8 november 2019 |

Er is nieuws te melden over de Mercedes-Benz GLC. De middelgrote SUV is aangepast voor modeljaar 2020. Het uiterlijk is opgefrist, het infotainment is vernieuwd en de GLC beschikt voortaan over de derde generatie van Mercedes-Benz' plug-in hybride aandrijving. Daarmee kunnen meer kilometers elektrisch worden afgelegd en wordt de GLC voordeliger in aanschaf en gebruik. Maak kennis met de "GLC 300e".

Renault Clio

Renault Clio

Het verschil overbrugd

4 november 2019 |

Iedere nieuwe auto moet beter zijn dan de vorige, anders hebben de klanten weinig reden om het nieuwe model te kopen. Ook compacte auto's worden steeds beter, met als gevolg dat ze de kwaliteiten van grotere modellen benaderen. Zo biedt de vijfde generatie van de Renault Clio nu alle luxe en veiligheidsvoorzieningen van de grotere modellen en belooft de compacte Renault ook nog eens sterk verbeterde rijeigenschappen. Is daarmee het verschil met de grotere modellen definitief overbrugd?

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country

Veilig op avontuur

1 november 2019 |

Kiezen is lastig. Zeker als die keuze is tussen een SUV (Sports Utility Vehicle) en een stationcar. Beide zijn ruim en praktisch. De SUV biedt daar bovenop ook nog eens een zekere mate van terreinwaardigheid en een bijbehorende stoere uitstraling. Volvo wil de keuze makkelijker maken en introduceert de V60 Cross Country: de vertrouwde stationwagon, maar met een avontuurlijk karakter.

Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat Variant

Vernieuwen zonder veranderen

30 oktober 2019 |

De achtste generatie van de Volkswagen Passat is inmiddels vijf jaar op de markt. Bovendien is de opvolger van de Passat al bekend: de ID.4. Het lijkt daarom logisch dat de Passat binnenkort wordt vervangen door de ID.4. Echter, de ID.4 is een ronduit innovatieve elektrische auto en niet iedereen is daar klaar voor. Als vertrouwde waarde binnen het aanbod Volkswagen is de Passat daarom vernieuwd voor modeljaar 2020.

Tokyo Motorshow 2019

Tokyo Motorshow 2019

Open Toekomst

24 oktober 2019 |

De Tokyo Motorshow vormt iedere twee jaar het hoogtepunt van alle autoshows. Dat is niet alleen vanwege de exotische locatie, maar ook vanwege de bijzondere conceptcars en de exclusieve merken. Echter, wereldwijd zijn autoshows op hun retour. Blijft Tokio de kers op de taart onder de autoshows?

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA

Vorm voor functie?

23 oktober 2019 |

Wie denkt aan een Mercedes-Benz, denkt aan een klassiek gelijnde sedan. En dat beeld koestert Mercedes-Benz sinds jaar en dag voor de trouwe klanten. Tegelijkertijd wil Mercedes-Benz ook vernieuwen en daa nieuwe klanten aanspreken. Zo biedt het merk met de ster diverse mengvormen tussen bestaande modellen aan. De CLA is een mix van een sedan en een coupé. Is de CLA daarmee alleen anders, of biedt dit ongewone model ook echt meerwaarde?

Ford Mondeo Wagon

Ford Mondeo Wagon

De aanhouder wint

22 oktober 2019 |

De Ford Mondeo heeft een facelift ondergaan voor modeljaar 2020. Aangezien de verschillen gering zijn, wilde Autozine dit afdoen met de publicatie van een nieuwsbericht. Ford drong echter aan op een testrit. Het belangrijkste nieuws is echter de introductie van een nieuwe dieselmotor en die is nauwelijks van belang voor de Nederlandse markt. Wat is dan wel de reden van Ford om aan te blijven dringen op een proefrit?

KwikFit