zaterdag, 16 oktober 2021
 

Laatste tests

16 oktober 2021

Kia EV6

Kia EV6

Etaleren, vieren en schitteren

15 oktober 2021 | Alle elektrische auto's zijn snel, stil, soepel en uitstootvrij. En allemaal hebben ze een laag zwaartepunt, wat voor een stabiel weggedrag zorgt. Daarom hebben alle elektrische auto's ook grofweg hetzelfde karakter. Dat is weliswaar superieur aan een auto met verbrandingsmotor, maar zorgt voor weinig variatie. Precies daar wil Kia nu verandering in brengen met de EV6. Is dat gelukt?

Ford Focus

Ford Focus

Scherpergesteld

14 oktober 2021 | De Ford Focus is een middelgrote auto met een gemiddeld prijskaartje. Het aanbod van dit soort auto's is enorm en de enige manier om te overleven is daarom om voortdurend scherp te blijven. Het kon dus niet missen: al 3 jaar na de introductie van de vierde generatie van de Focus is het nu tijd voor een facelift. Terwijl een handgebouwd exemplaar in een fotostudio in Duitsland werd vastgelegd voor de nieuwe folder, keek Autozine over de schouders mee voor een eerste indruk.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Huisvriend

11 oktober 2021 | De Volkswagen Polo is als een goede huisvriend. Hij is vertrouwd, staat altijd paraat en voelt bijna als een lid van het gezin. De Polo was daarom lange tijd de best verkochte auto van Nederland. Dat wil zeggen: tot de elektrische auto kwam. Om het succes voort te kunnen zetten heeft Volkswagen de Polo vernieuwd. Daarbij is gezocht naar een balans tussen conventionele mechaniek en moderne elektronica. Is dat gelukt?

Cupra Born

Cupra Born

Meer spanning, meer sensatie

6 oktober 2021 | Cupra is een Spaanse fabrikant van sportieve auto's. Dit nieuwe merk onderscheidt zich door de nadruk te leggen op elektrische aandrijving. Echter, bij auto's met een verbrandingsmotor kan eenvoudig winst worden geboekt met een lagere bouw, sterkere motor of geavanceerdere techniek. Elektrische auto's daarentegen hebben standaard een laag zwaartepunt, sterkere motoren en geavanceerde techniek. Weet de eerste volledig elektrische auto van Cupra desondanks meerwaarde te bieden?

Audi Q3 Sportback

Audi Q3 Sportback

Half om half

4 oktober 2021 | Het is inmiddels een traditie bij Audi. Van iedere SUV komt ook een "Sportback"-variant uit. De onderste helft daarvan heeft de gespierde lijnen van een Sports Utility Vehcile, terwijl de bovenkant de elegante uitstraling van een coupé heeft. En Audi heeft nog een gewilde combinatie in huis: de aandrijving van de "TFSI e" komt voor de ene helft van een benzine- en de andere helft van een elektromotor. Tijd voor een complete test.

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Benzine door de aderen, elektriciteit in de tank

29 september 2021 | Bij de ontwerpers van Porsche stroomt benzine door de aderen. En dat geldt ook voor de klanten. Zij willen een optimaal gevoel met puur mechaniek om volop te kunnen genieten van een auto. Maar of ze nu willen of niet: ook Porsche moet over op elektrisch rijden. Weet de eerste volledig elektrische auto van Porsche, de Taycan, ook de meest verstokte "petrol head" te overtuigen?

Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW

Stationcar met karakter

23 september 2021 | Een stationcar moet ruim en praktisch zijn. Dat spreekt voor zich. En dat kopers veiligheid en een moderne uitrusting wensen is ook geen verrassing. Daarom voldoen alle nieuwe stationwagons aan die eisen. Wat de ene stationcar uiteindelijk onderscheidt van de andere zit in de stijl en de techniek. Daarom gaat de middenklasser van Peugeot niet alleen met de tijd mee, maar heeft de 308 SW meer karakter dan ooit tevoren. Wie zal de 308 daarmee aanspreken?

Opel Astra

Opel Astra

De Astra werpt zijn schaduw vooruit

22 september 2021 | Begin 2022 staat de nieuwe Opel Astra bij de dealer. Om nu alvast kennis te kunnen maken met deze nieuwe middenklasser maakt een handgebouwd exemplaar een toer door Europa. Kort na de wereldwijde onthulling in Duitsland volgt nu de Nederlandse primeur. Autozine was erbij voor een eerste kennismaking.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Y-genwijs

17 september 2021 | Tesla doet dingen graag anders. Tot de komst van Tesla waren elektrische auto's kleine aandoenlijke voertuigjes voor wereldverbeteraars. Tesla zette daar razendsnelle zakenauto's met meer dan innovatieve techniek tegenover. Toch ontbrak er nog iets in het aanbod van Tesla: een middelgrote SUV. Weet dé specialist op het gebied van elektrische auto's ook hier meerwaarde te bieden?

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Meer karakter, minder verbruik

16 september 2021 | De zevende generatie van de Ford Fiesta werd geïntroduceerd in 2017. En dat betekent dat het nu tijd is voor een verjongingskuur! Om de vernieuwde Fiesta aan de wereld te kunnen tonen, werden met de hand gebouwde exemplaren in een fotostudio vastgelegd. Autozine was daar bij en maakte nu al kennis met de Ford Fiesta voor modeljaar 2022.