zondag, 5 juli 2020
 

Laatste tests

5 juli 2020

Audi RS6 Avant

Audi RS6 Avant

Veelzijdiger

2 juli 2020 |

Stationcars zijn veelzijdige auto's. Ze bieden de luxe en verfijning van een gewone auto en voegen daar een flinke hoeveelheid extra ruimte aan toe. Bij Audi kan er echter nog een extra dimensie aan worden toegevoegd. Sinds jaar en dag biedt Audi namelijk een variant aan die de prestaties van een volbloed sportwagen levert. Maak kennis met de vierde generatie van de Audi RS6 Avant.

Skoda Octavia Combi

Skoda Octavia Combi

Simpeler en slimmer

26 juni 2020 |

Bij Skoda draait alles om gezond verstand. Onder het motto "Simply Clever" weet de Tsjechische fabrikant door slimme keuzes te maken voordeel te behalen zonder in te leveren op bruikbaarheid. Dat geldt niet alleen voor de instapmodellen, maar ook voor de zakelijke Octavia. Hoe slim is de vierde generatie van de Skoda Octavia?

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Het nieuwe normaal

20 juni 2020 |

Geef een team van enthousiaste techneuten een opdracht en er gebeurt iets bijzonders. De opdracht wordt uitgevoerd en het product doet wat het moet doen. Maar waarschijnlijk doet het nog veel meer dan dat, omdat de technici niet van ophouden weten. Dat is vooral merkbaar in elektrische auto's, waarbij techniek een hoofdrol speelt. Toch kan het ook anders: maak kennis met de Mazda MX-30.

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

Het nieuwe Mercedes

17 juni 2020 |

Mercedes-Benz bereidt zich voor op de toekomst. Dat doet het merk door naast de bestaande lijn van modellen stilletjes een geheel nieuwe generatie te introduceren. Onder de naam "EQ" verschijnen elektrische auto's in alle segmenten. Die auto's worden nu nog ontworpen op basis van bestaande modellen, maar gaandeweg worden dit geheel op zichzelf staande modellen. Is de nieuwste Mercedes een goed begin voor het nieuwe Mercedes?

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Op koers

11 juni 2020 |

Volvo heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld. Volvo wil de toekomst zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk maken. De ideale Volvo is daarom een zelfrijdende auto, zodat de bestuurder geen fouten kan maken. Bovendien is dat voertuig elektrisch aangedreven om uitstoot te voorkomen. Zo ver is het echter nog niet, daarom wordt het bestaande aanbod steeds veiliger en milieuvriendelijker. Te beginnen met de XC40.

Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback

Hoog verheven

5 juni 2020 |

Al drie generaties lang biedt Audi met de A3 een bijzondere auto aan. De A3 lijkt een doorsnee middenklasser, maar biedt in feite alles behalve gemiddelde kwaliteiten. De Audi A3 scoort ver bovengemiddeld als het gaat om vormgeving, materialen en verfijning. Weet ook de vierde generatie van de A3 zich te verheffen boven het gemiddelde?

Seat Leon

Seat Leon

Nog beter dan hij er uitziet

30 mei 2020 |

Het is meteen duidelijk: bij de nieuwe Seat Leon draait alles om vormgeving. Tot voor kort stond sportiviteit op de eerste plaats bij Seat en speelde het uiterlijk niet zo'n prominente rol als nu. Ook de elektronica zou vooruitstrevender zijn dan ooit, maar aan de rijeigenschappen maakt Seat weinig woorden vuil. De vraag is daarom: rijdt de vierde generatie van de Seat Leon zo goed als hij er uitziet?

Suzuki Ignis

Suzuki Ignis

Hij is braaf!

26 mei 2020 |

SUV's zijn razend populair. Dat is te danken aan het stoere uiterlijk en de veelzijdigheid. Bijkomende voordelen van de hoge bouw zijn de eenvoudige instap, hoge zit en royale binnenruimte. Het vereist echter kostbare techniek om dat allemaal mogelijk te maken en daarom is een Sports Utility Vehicle duurder dan een traditionele auto. Of toch niet? Maak kennis met de (vernieuwde) Suzuki Ignis: de stoerste auto in zijn klasse.

Polestar 1

Polestar 1

Het visitekaartje

21 mei 2020 |

Polestar is een nieuw automerk dat zich toelegt op exclusieve, elektrische auto's. Met de "Polestar 1" geeft het nu zijn visitekaartje af. Oogstrelende vormgeving en technische specificaties om van te watertanden laten zien waartoe Polestar in staat is en zetten de toon voor de toekomstige modellen. Is de Polestar 1 vooral een boegbeeld om te bewonderen of is het juist een droomauto om zo snel mogelijk aan te schaffen?

Audi RSQ8

Audi RSQ8

De bom

17 mei 2020 |

Als er over "de bom" wordt gesproken, dan duidt dat niet altijd op een explosief. Het kan ook wijzen op het sterkste, hoogste of meest speciale. Bij Audi is dat de RSQ8. De A8 is namelijk het luxe topmodel van Audi. De Q8 voegt daar ook nog eens een hoge zit en terreinwaardigheid aan toe. De RSQ8 verandert de Q8 in een ware bom met 600 pk / 800 Nm. Een proefrit moet uitwijzen hoe explosief de RSQ8 precies is.