zondag, 19 januari 2020
 

Laatste tests

19 januari 2020

Toyota C-HR

Toyota C-HR

Ruwe bolster, ruwe pit

19 januari 2020 |

Bij de meeste testverslagen is de vraag heel simpel: hoe rijdt 'ie? Maar bij sommige auto's ligt dat net even anders. Daar luidt de vraag: rijdt 'ie zo goed als 'ie eruit ziet? Zo'n auto is de Toyota C-HR. En omdat de C-HR er tot nu toe spannender uitzag dan de rijeigenschappen waar konden maken, heeft Toyota deze wild uitziende "crossover" aangepast voor modeljaar 2020.

MG ZS EV

MG ZS EV

Dubbel voordeel

15 januari 2020 |

SUV's zijn gewild vanwege de ruimte en de stoere uitstraling. De hoge bouw vereist echter een geavanceerd onderstel en dat maakt deze Sports Utility Vehicles kostbaar. Minstens zo gewild zijn elektrische auto's om hun hoge mate van comfort en lage gebruikskosten. Hier is het de batterij die de prijs opdrijft. MG introduceert nu een SUV die niet alleen voordelig is, maar ook nog eens elektrisch is aangedreven. Is dit dubbel voordeel?

Autosalon Brussel 2020

Autosalon Brussel 2020

Belgische bestseller

10 januari 2020 |

Het gaat niet goed met autoshows. De ooit fameuze internationale autoshows van Parijs en Frankfurt zijn gereduceerd tot nationale feestjes. De gezaghebbende Autosalon van Geneve wordt ieder jaar kleiner. De exotische autoshow van Tokyo was afgelopen jaar een aanfluiting. Maar de Autosalon van Brussel is onverminderd succesvol. Wat maakt de autoshow van onze zuiderburen zo succesvol?

Audi A4 Avant

Audi A4 Avant

Van naam en faam

7 januari 2020 |

Autofabrikanten investeren enorme bedragen in techniek en ontelbare uren in het fijnregelen ervan. En vervolgens wordt een auto door de klant in een seconde beoordeeld op het imago en het uiterlijk. Als er één merk is dat zijn succes dankt aan de reputatie en de vormgeving, dan is het wel Audi. Een proefrit moet uitwijzen of de vernieuwde A4 Avant er even goed rijdt als hij er uitziet.

Skoda Superb iV

Skoda Superb iV

Zijn naam waardig

5 januari 2020 |

Een auto met de naam "Superb" heeft een reputatie hoog te houden. Dit topmodel van Skoda toont waartoe het merk in staat is. Om altijd de laatste stand van de techniek te kunnen bieden wordt de Superb regelmatig verbeterd. Voor modeljaar 2020 belooft Skoda een nieuw uiterlijk en nieuwe aandrijflijnen. Tijd voor een hernieuwde kennismaking!

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler

Een echte terreinwagen

2 januari 2020 |

Er zijn SUV's en er zijn terreinauto's. Op het oog is er weinig verschil tussen beide. Ze zijn beide groot, hoog en stoer. Maar onderhuids is er een wereld van verschil! Bij terreinwagens draait alles om prestaties in het terrein. Bij Sports Utility Vehicles hebben die capaciteiten plaats gemaakt voor luxe en comfort op de openbare weg. Maak kennis met één van de laatste pure terreinwagens: de Jeep Wrangler.

Renault Captur

Renault Captur

Een kleintje met grootse ambities

28 december 2019 |

Renault was een van de eerste autofabrikanten die inzag dat de vraag naar traditionele gezinsauto's afnam terwijl de vraag naar SUV's toenam. Dus toen Renault in 2013 een nieuwe gezinsauto ontwikkelde, werd deze verpakt in het stoere jasje van een SUV. De Captur werd een groot succes en snel volgden andere fabrikanten het voorbeeld van Renault. Nu is het tijd voor de tweede generatie van de Captur. Weet Renault wederom te vernieuwen?

Toyota Corolla TREK

Toyota Corolla TREK

Voor de lekkere trek

26 december 2019 |

De Toyota Corolla was er al als hatchback, stationcar en sedan. Nu komt daar een nieuwe versie bij. Nee, geen driedeurs coupé of spannende cabriolet. De Corolla is er nu ook als avontuurlijke "Trek". Wijkt de Trek inderdaad zoveel af van de andere versies dat er voldoende reden is om te spreken van een nieuw model?

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Nieuwe smaak, beproefd recept

22 december 2019 |

Bij Skoda draait het om functionaliteit en gezond verstand. Bij een SUV daarentegen gaat het om luxe en overdaad. Toch is Skoda uiterst succesvol met zijn Sports Utility Vehicles. Daarom introduceert Skoda na de grote Kodiaq en de middelgrote Karoq nu de compacte Kamiq. Wat is het geheim achter het succes van de SUV's van Skoda en zal de Kamiq daar ook van profiteren?

Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE

Schoonheid?

20 december 2019 |

Een SUV betitelen als een schoonheid? Dat lijkt ongepast en simpelweg onjuist. Sports Utility Vehicles zijn immers groot, zwaar en lomp. Bovendien vraagt zo'n overmaatse auto om een overmaatse motor en ook die is alles behalve schoon. Toch kan het ook anders. SUV's hebben zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld en de Mercedes-Benz GLE 350de is wederom een stap vooruit.

Profile