7 maart 2017
Suzuki Swift
Nieuws

Suzuki Swift

Suzuki toont nieuwe Swift

7 maart 2017 - Suzuki presenteert de compleet nieuwe Swift voor de Europese markt. De nieuwe generatie staat als primeur op de Autosalon van Genève 2017 en valt op door zijn volledig nieuwe styling met het kenmerkende Swift-DNA. Hij is ruimer en comfortabeler dan voorheen en biedt nieuwe technologie voor meer veiligheid. En dankzij het nieuwe, lichtgewicht platform belooft de Swift aansprekende prestaties en optimale efficiency.

Op zoek naar een Suzuki Swift 1.2 Stijl Smart Hybrid?
bynco heeft er 7 vanaf € 21.440,-

Suzuki Swift 1.2 Stijl Smart Hybrid

De Swift is uitgegroeid tot hét icoon van Suzuki, waarvan wereldwijd al meer dan 5,3 miljoen exemplaren verkocht zijn. De designers hebben een volledig nieuw ontwerp gecreëerd dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook trouw blijft aan het kenmerkende Swift-DNA.

Suzuki Swift

Met een lengte, breedte en hoogte van 3.840 mm, 1.735 mm en 1.495 mm is de nieuwe Swift een fractie korter, breder en lager dan zijn voorganger. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de 20 mm langere wielbasis biedt hij toch meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 54 liter gegroeid tot 265 liter.

De nieuwe Swift is de eerste Suzuki met een detectiesysteem met camera-, laser- en radartechniek voor geavanceerde veiligheidsfuncties. Behalve de functie voor een automatische remingreep maken ook Lane Departure Warning, grootlichtassistentie en adaptieve cruisecontrol gebruik van deze voorziening.

De nieuwe Suzuki Swift biedt keuze uit twee motoren: de 1.0 BoosterJet en de 1.2 DualJet. Deze motoren zijn bekend uit de Baleno en de Ignis. De 1.0 BoosterJet SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is wel compleet nieuw.

De 1.0 BoosterJet benzinemotor met 82 kW (112 pk) koppelt een kleine cilinderinhoud in combinatie met directe brandstofinjectie reduceert het verbruik, terwijl de turbo voor veel trekkracht zorgt (170 Nm), vergelijkbaar met die van een atmosferische 1,8-liter benzinemotor.

Suzuki Swift

De nieuwe Swift Smart Hybrid, de 1.0 BoosterJet SHVS, heeft niet meer vermogen, maar de elektrische aandrijving in het hybridesysteem ondersteunt de verbrandingsmotor, wat in de praktijk het verbruik verder beperkt.

De nieuwe Swift wordt ook leverbaar met de verbeterde 1.2 DualJet viercilinder benzinemotor met 66 kW (90 pk) en 120 Nm, een hogere compressieverhouding, EGR (uitlaatgasrecirculatie) en dual-injectie. Daarmee is een verbruiksreductie van 5% gerealiseerd ten opzichte van de huidige Swift met 1.2 DualJet.

De nieuwe Suzuki Swift staat vanaf eind april bij de Nederlandse dealers.

AutoCoach
AutoCoach