13 april 2018
Suzuki Swift

Suzuki Swift

Suzuki maakt prijs Swift Sport bekend

Autozine
13 april 2018 | Suzuki maakt de prijzen bekend van de nieuwe Swift Sport en Swift Sportline. De Swift Sport is leverbaar vanaf 24.999 euro of 399 euro per maand met Suzuki Private Lease. De Swift Sportline heeft de sportieve uitstraling van de Swift Sport maar de reguliere motorisering en is leverbaar vanaf 18.799 euro of 299 euro per maand. Zowel de Swift Sport als Swift Sportline staat vanaf begin juni bij de Suzuki-dealer.
 

De nieuwe Swift Sport is de sportiefste Suzuki van dit moment. Hij is voorzien van een sportpakket, een aangepast sportonderstel én een 1,4-liter BoosterJet turbobenzinemotor. Die levert 103 kW (140 pk) terwijl de Swift Sport 970 kilogram (kentekengewicht) weegt. Dit lage gewicht is te danken aan het nieuwe lichtgewicht voertuigplatform en resulteert in combinatie met de krachtige motor in aansprekende rijeigenschappen.

Suzuki Swift

De krachtige, relatief zuinige 1.4 BoosterJet van de Swift Sport levert zijn piekvermogen bij 5.500 toeren per minuut. Het maximumkoppel bedraagt 230 Nm bij 2.500 tot 3.500 toeren per minuut. De handmatig te bedienen 6-bak is daarbij zo afgesteld dat de bestuurder optimaal kan profiteren van alle turbokracht.

De nieuwe Swift Sport is te herkennen aan de deels in zwart uitgevoerde 17-inch lichtmetalen velgen, vuistdikke en verchroomde dubbele uitlaten en diffuser, zijskirts en frontspoiler met carbonlook. Vanbinnen vallen de speciale sportstoelen op die de inzittenden in snel genomen bochten stevig op hun plek houden. Sportpedalen en sportief rode accenten maken het sportieve interieur compleet. Suzuki levert de nieuwe Swift Sport onder meer in de exclusieve introductiekleur Champion Yellow.

De Swift Sportline ziet er net zo sportief uit als de sterkere Swift Sport. Deze nieuwe uitvoering is leverbaar met de keuze uit een viercilinder 1.2 DualJet (66 kW/90 pk) en een driecilinder 1.0 BoosterJet (82 kW/112 pk) met turbo.