23 oktober 2013
Suzuki S-Cross

Suzuki S-Cross

Suzuki SX4 behaalt vijf EuroNCAP sterren

Autozine
23 oktober 2013 | De Suzuki SX4 S-Cross heeft de maximale score van 5 sterren behaald in het onafhankelijke crashtest onderzoek van EuroNCAP. In het EuroNCAP onderzoek worden nieuwe auto's onderworpen aan crashtests en het aantal gescoorde sterren geeft aan hoe goed een auto presteert op de volgende gebieden: volwassenen protectie, kind veiligheid, voetgangers protectie en veiligheidsassistentie. De meetlat van dit onderzoek wordt steeds hoger gelegd, waardoor het behalen van een goede score steeds uitdagender wordt.

Op zoek naar een Suzuki S-Cross?
bynco heeft er 29 vanaf € 14.290,-

Suzuki S-Cross

De Suzuki SX4 S-Cross heeft in dit onderzoek de maximale score van 5 sterren behaald en het overall eindresultaat ligt daarbij bovengemiddeld hoog. Diverse actieve en passieve veiligheidssystemen hebben daartoe bijgedragen, waarbij te denken valt aan ESP, 7 airbags (waaronder een knie airbag), het gebruik van hoogwaardige, ultrasterke, maar lichte staalsoorten, Suzuki's TECT (Total Effective Control Technology) voor optimale bescherming van inzittenden, een pedaalontkoppelingsmechanisme, Hill-Hold Control, etc.

Suzuki S-Cross

Daarnaast verkleinen energie absorberende elementen in de neus van de SX4 S-Cross de kans op letsel bij voetgangers in het geval van een onverhoopte aanrijding.

Het veiligheidsniveau van de SX4 S-Cross kan overigens naar wens worden uitgebreid met AllGrip; dit 4x4 systeem is een doorontwikkelde versie van Suzuki's intelligent All Wheel Drive. In combinatie met ESP zorgt AllGrip voor optimale grip onder alle omstandigheden en daardoor extra veiligheid.

Suzuki S-Cross Smart Hybrid kost 24.999Suzuki S-Cross Smart Hybrid kost 24.999
25 juni 2020
Suzuki start pilot Suzuki CarsharingSuzuki start pilot Suzuki Carsharing
12 november 2019
Suzuki prijst vernieuwde S-CrossSuzuki prijst vernieuwde S-Cross
19 augustus 2016
Suzuki S-Cross ondergaat faceliftSuzuki S-Cross ondergaat facelift
25 juli 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum