25 november 2011
Subaru XV

Subaru XV

Subaru XV krijgt vijf EuroNCAP sterren

Autozine
25 november 2011 | De gloednieuwe Subaru XV is door het gezaghebbende Europese veiligheidsinstituut Euro NCAP gewaardeerd met de hoogst haalbare score van 5 sterren.
 

Opzienbarend is dat de XV op het onderdeel 'Child Occupant Protection' (het beschermingsniveau voor meereizende kinderen) een wel heel bijzondere notering liet noteren. De XV is namelijk, tegelijkertijd met slechts één andere auto, het eerste model ooit dat op dit punt een nog niet eerder bereikte score in de Euro NCAP tests behaalde.

Subaru XV

Subaru wist zijn unieke ringvormige verstevigingsprofielen binnen de carrosserie te verfijnen, waardoor het wegleiden van botsenergie in de structuur kon worden geoptimaliseerd. De toepassing van trekvaste staalsoorten werd daarbij voor de XV uitgebreid. Dankzij deze geavanceerde technologie is gewichtsreductie, toename in het absorberen van stootbelasting uit alle richtingen, alsmede een verhoogd niveau voor de bescherming van inzittenden bereikt.

Daaraan toegevoegd zorgen standaard voorzieningen in de Subaru XV als voor-, zij- en gordijnairbags, een knie-airbag voor de bestuurder, permanente vierwielaandrijving (AWD) en Vehicle Dynamics Control (VDC) voor een extreem veilige auto.