24 augustus 2016
Subaru Outback

Subaru Outback

ADAC prijst Subaru's EyeSight

Autozine
24 augustus 2016 | Voetgangers zijn de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Een aanrijding met een auto veroorzaakt bij deze groep over het algemeen zwaar letsel. Steeds meer autofabrikanten rusten hun modellen daarom uit met veiligheidssystemen die naderende ongelukken met voetgangers zien aankomen en kunnen ingrijpen. Zo ook Subaru, dat met EyeSight een extra paar ogen met de bestuurder laat meekijken. Onlangs testte de Duitse ADAC dit soort systemen en kwam tot de conclusie dat EyeSight van Subaru met kop en schouders boven de concurrenten uitsteekt.
Subaru Outback leasen?
Dat kan! Vanaf € 304,-
Lease.auto

 

De Duitse tegenhanger van de ANWB testte de anti-aanrijdingssystemen van zes middenklasse auto's, waaronder vier premiummerken. Van alle zes geteste systemen haalde de Subaru Outback met EyeSight de hoogste gemiddelde score. De ADAC was vooral onder de indruk van de prestaties van EyeSight bij complete duisternis: zelfs bij een test in een gebied zonder straatverlichting wist EyeSight voetgangers in donkere kleding zonder moeite te onderscheiden en kon een aanrijding worden voorkomen.

Subaru Outback

EyeSight is een bijzonder veiligheidssysteem met twee, naast de binnenspiegel gemonteerd camera's die met de bestuurder meekijken. In tegenstelling tot anti-aanrijdingssystemen van andere merken maakt EyeSight uitsluitend gebruik van camerabeelden, en niet van radar- of andere sensoren. Tot een snelheid van 45 km/u wist EyeSight tijdens de test aanrijdingen te vermijden, bij snelheden daarboven liet het systeem de auto dusdanig afremmen dat de gevolgen van de aanrijding vele malen minder ernstig waren dan zonder de noodingreep.

EyeSight wist al eerder belangrijke veiligheidsprijzen in de wacht te slepen, zoals de maximale score bij testen van het American Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Niet alleen het vermogen om een frontale aanrijding te voorkomen, maakt indruk, ook de betrouwbaarheid van EyeSight was voor de onderzoekers van zowel ADAC als IIHS een belangrijk argument om het systeem hoog te beoordelen. Overdag en 's nachts blijkt de werking feilloos.

EyeSight is standaard aanwezig op de Subaru Outback en vanaf september ook op de Subaru Levorg. Het systeem is onderdeel van Subaru's strategie om in 2020 het veiligste automerk ter wereld te zijn. Subaru zet daarvoor in op maximale actieve en passieve veiligheid van alle leverbare modellen.